Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Sağlık ve Tarımda İşbirliği

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü zoonotik hastalıklarla mücadele için ortak protokol imzalandı.

Balıkesir’de Sağlık ve Tarımda İşbirliği

Balikesirde Saglik Ve Tarimda Isbirligi 1
Balıkesir’De Sağlık Ve Tarımda İşbirliği

Korunma Ve Kontrol Önlemleri Alınacak

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında ortak hizmet ve işbirliği adına imzalanan protokol kapsamında; zoonotik ve vektörel hastalıklar ile mücadele, korunma ve kontrol önlemlerinin alınabilmesi için kurumlar arası bilgi, belge ve veri paylaşımı gerçekleştirilecek.

Hayvanlarda Hastalık Tespit Edildiğinde Ne Yapılacak?

Hayvanlarda zoonotik ya da vektörel hastalık tespit edildiğinde; filyasyon çalışmalarının yapılabilmesi için hasta hayvanla temas eden kişilerin ad, soyad, telefon, adres bilgilerini liste halinde İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilecek, bu sayede zoonotik ve vektörel hastalık vakalarının bulunduğu bölgede kaynağa yönelik araştırmalar daha hızlı ve kolay yapılacak.

“Üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz”

İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan ile İl Sağlık Müdürü Serkan Kadir Keskin bir araya gelerek imzaladığı protokol sonrasında Müdür Alkan; ‘’ Başta her iki kurumumuz olmak üzere Balıkesir’li üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Haber: Haber Merkezi

Müdür Alkan Ünlü Mamuller İçin Mutfağa Girdi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu