Gündemİlçe Haberleri

100 Yaşındaki Öğretmen Gürel Anılarını Paylaştı

Balıkesir Milli Eğitim Şube Müdürleri Betül Yıldız ve Şükran Büyükhan, özel bir ziyaret gerçekleştirdi. 100 yaşındaki emekli matematik öğretmeni Kadriye Güreli'yi evinde ziyaret ettiler.

100 Yaşındaki Öğretmen Gürel Anılarını Paylaştı

100 Yasindaki Ogretmen Gurel Anilarini Paylasti 1

Kadriye Gürel’in Öğretmenlik Anılarından Bahsedildi

Fedakârlık, sevgi ve özveri ile yıllarca öğrencilerine meşale olan hayırsever emekli öğretmen Kadriye Gürel, evinde ziyaret edildi. İl Millî Eğitim Şube Müdürleri Betül Yıldız ve Şükran Büyükhan tarafından gerçekleştirilen aile üyelerinin de bulunduğu ziyarette; uzun süre görev yaparak çok sayıda öğrencinin hayatına dokunan 100 yaşındaki emekli Matematik Öğretmen Kadriye Gürel’in öğretmenlik anılarından bahsedildi.

Balıkesir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Betül Yıldız, ‘’Eşi ve kendi adına Kadriye Kemal Gürel İlkokulunu yaptırarak Balıkesir eğitim ailemize destek sağlayan hayırsever öğretmenimize, İl Millî Eğitim Şube Müdürleri Betül Yıldız ve Şükran Büyükhan tarafından çiçek ve hediyesi sunduk’’dedi.

100 Yasindaki Ogretmen Gurel Anilarini Paylasti 2

Kadriye Gürel Hakkında;

İlkokul ve ortaokul öğreniminin ardından liseyi Necatibey Öğretmen Okulu’nda tamamlayan Gürel, öğretmenlik mesleğine Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde başladı.

Gürel, daha sonra Balıkesir Necatibey Eğitim Enstitüsü’nde matematik branşını tercih etti. Buradaki 2 yıllık öğretmenlik hayatından sonra Muğla’nın Milas ilçesine atanan Gürel, Balıkesir Erkek Sanat Okulu’nda 25 yıllık hizmetinin ardından 1974’te emekliye ayrıldı.

Kadriye Gürel, kendisi gibi öğretmen olan eşi Kemal Gürel ile eğitim tutkusunu emeklilik döneminde de sürdürdü. Zamanında iki katlı olan evlerini kat karşılığında müteahhide vererek aldıkları daireleri satan Gürel çifti, elde ettikleri gelirle 1998-1999 yıllarında okul yaptırdı. Altıeylül ilçesinde dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından 1999’da Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi adıyla açılan okul, 2016’da “Kadriye Kemal Gürel İlkokulu”na dönüştürüldü. Eşi Kemal Gürel’in 2015’te hayatını kaybetmesiyle yalnız kalan emekli öğretmen Gürel, bazı öğrencilerden kendisine gelen mektupları okuyor, ara ara okulu ziyaret ederek idareci, öğretmen ve çocuklarla bir araya geliyor.

100 Yasindaki Ogretmen Gurel Anilarini Paylasti 3

Haber: Haber Merkezi

1 Milyon Öğretmeni İlgilendiren Yargıtay Kararı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu