GündemKöşe Yazıları

Balıkesir’de Seçim Havası

Balıkesir’de Seçim Havası

Balıkesir’de seçim havası oldukça hareketli. Siyasi partiler özellikle kırsalda kahvelerde yoğun kulis yürütüyor. Geçtiğimiz hafta kentin Kepsut ve Savaştepe ilçelerinde yoğun kulis yürüten siyasi partiler arasında iktidar ve MHP’nin ziyaretler ve halkla sohbetler gerçekleştirdiğine şahitlik ediyoruz .Bu arada İYİ Parti’de ki seçimi kazanacağız havası da dikkat çekiyor. İYİ Parti ilçelerde her yerde ittifak yok söylemleri ile sahayı boş bırakmıyor. CHP’de Büyükşehir Belediyesine Ahmet Akın’ın adı açıklanır açıklanmaz başlayan çalışmalar özellikle merkezde dikkat çekiyor. Kırsalda CHP bugünlerde neredeyse yok denecek kadar az.

AK Parti’de bu hafta için söylenebilecek üzücü bir gelişmede yaşandı. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Murat Uysal’ın kalp krizi geçirmesi ve yaşamını yitirmesi herkesi üzdü. Genç ölümü siyasileri de birleştirdi. Acıya ortak olan Balıkesir’deki partiler arasında İYİ Parti il yöneticileri ve Milletvekili Turhan Çömez’in taziye için Uysal’ın ailesine yaptığı ziyaret öne çıktı. Bu öne çıkma acıda birliktelik hareketinin bir örneği olacağı gibi dikkat çeken bir ayrıntıda CHP eski Lideri Kemal Kılıçdaroğlundan geldi. Kılıçdaroğlu Uysal’ın ölümü sonrası sosyal medyasından başsağlığı dileyerek genç ölümünün üzüntü verici olduğunu söyledi.

Balıkesir’de siyasetin havası bugünlerde ılıman diyebiliriz.Acıyla birliktelik yaşanabildiği gibi AK Parti’de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanının açıklanmasıyla birlikte nasıl bir seyir izleyeceğini hep birlikte göreceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu