Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Balıkesir’de siyaset kulisleri hızlandı

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri ‘ne 50 günden az bir süre kaldı. Siyasi partiler aday adaylığı heyecanı yaşadı.

Siyasi partiler Balıkesir il başkanlıkları, aday adaylığı başvurusu yapanların isimlerini açıkladı. Bununla birlikte aday adaylığı sayıları da dikkat çekti. Buna göre AK Parti 70 başvuru ile en yüksek sayıya ulaştı. Onu 43 başvuru ile CHP izledi. MHP’nin başvuru sayısı 32, İyi Parti’nin ise 37 oldu.

6 Milletvekili Aday Adayı Oldu

14 Mayıs seçimleri için siyasi partilerin aday adaylığı isim listeleri belli oldu. Siyasetin önemli isimleri listelere girerek ya da girmeyerek adından söz ettirdi. AK Parti’de görevini sürdüren 6 milletvekili tekrar aday adaylığı başvurusu yaptı. 70 başvuru ile Balıkesir’de en çok aday adayı çıkartan parti oldu.
AK Parti hafta sonu temayül yoklaması yaptı. AK Parti MKYK üyesi Belgin Uygur da aday adaylığı başvurusu yapanların arasında yer aldı.

Ahmet Akın Aday Adaylığı Başvurusu Yapmadı

CHP’nin aday adaylığı başvurusu ise 43 oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, aday adaylığı için başvuru yapmadı. Siyasi kulislerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanmaları halinde Ahmet Akın’a bakanlık görevi vereceği iddia edildi. CHP’nin diğer 2 milletvekili ise aday adaylığı başvurusunda bulundu.

MHP ve İYİ Parti’nin aday adaylığı sayıları ise birbirine yakın oldu. MHP’nin aday adayı sayısı 32, İYİ Parti’nin ise 37 oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başdanışmanı Turhan Çömez de Balıkesir’den aday adaylığını açıkladı.İHA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu