Gündemİlçe Haberleri

Korkunç Kaza ! Balıkesir’de Tankerle Otomobil Çarpıştı

Korkunç Kaza ! Balıkesir’de Tankerle Otomobil Çarpıştı. Balıkesir’in Gömeç ilçesinde, otomobille tanker çarpıştı. Çarpışma sonucu 1 kişi yaşamını yitirdi. 1 kişi yara aldı.

 

Korkunc Kaza Balikesirde Tankerle Otomobil Carpisti 1

 

Korkunç Kaza ! Balıkesir’de Tankerle Otomobil Çarpıştı. Çanakkale-İzmir kara yolunun Kız-Ko Kavşağı mevkisinde seyreden Suat D. yönetimindeki 17 PC 807 plakalı tanker ile Çetin Öztürk’ün (75) kullandığı 10 BDV 27 plakalı otomobil çarpıştı.

Yaralının Tedavisi Devam Ediyor

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Ekipler, otomobil sürücüsü Öztürk’ün hayatını kaybettiğini iletti. AA’nın haberine göre aynı araçta yaralanan Berk Öztürk (18) ise Ayvalık Devlet Hastanesinde tedavi altında.

 

Korkunc Kaza Balikesirde Tankerle Otomobil Carpisti 2

 

Balıkesir Hakkında

Balıkesir, Anadolu yarımadasının kuzeybatısında yer alır. Önemli bir kısmı Marmara’dadır. Geriye kalan kısmı da Ege Bölgesi’nde yer alır. Tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, temiz kıyılarıyla dikkat çeken bir Kuvayi Milliye şehridir.

Güneyinde Manisa ve İzmir yer alır. Ayrıca batısında Ege Denizi ve Çanakkale vardır. Bununla birlikte doğusunda Kütahya ve Bursa yer alır. Kuzeyinde ise Marmara Denizi ile çevrilmiştir. Bu konumuyla Türkiye’nin Marmara ve Ege Denizi’ne açılan yeşil penceresidir. Balıkesir, Ege ve Marmara Denizlerine kıyıları vardır. Tarihi en eski yerleşim bölgelerini kapsar. Arkaik Çağı’nın MÖ 3000 yılına dek uzanır. Bu bölgenin Antik Çağdaki adı MYSİA’dır. İlin, adını nereden aldığı hakkında değişik rivayetler vardır. Bir rivayette Paleo Kastro (Eski Hisar), bir başka söylentiye göre Bal-ı Kesr (Balı Çok), bir başka rivayette ise Pers Devlet adamı Balı-Kisra’nın adından, yâda Balak-Hisar veya Balık-Hisar’dan geldiği söylenir. 1071 Malazgirt Zaferi’nden sonra Anadolu`ya girmeye başlayan Türkler kısa zamanda Selçuklu Devleti idaresinde uçlara yığılmışlar, buralarda yeni yöreler fethedip, Beylikler kurmuşlardır.

İşte bu Beyliklerden biri de Danişment Gazi soyundan gelen Kalemşah Oğlu Karesi Bey’in kurduğu Karesi Beyliği’dir. Balıkesir Milli Mücadele’de Redd-i İlhak Cemiyeti’ni kuran ve düşmana karşı koyan ilk iller arasındadır. Balıkesir’de turizm alanında büyük gelişmeler olmuştur. Başlıca turizm merkezleri Altınoluk, Ayvalık, Edremit, Akçay, Burhaniye, Ören ve Erdek’tir. Pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptı. Balıkesir, zengin tarihi kalıntılarıyla insanlığın en eski dönemlerine ışık tutar. Buna örnek olarak Yıldırım Camii (Eski Camii) gösterilir. Ayrıca  Zağnos Paşa Camii ve il merkezinde Saat Kulesi gösterilebilir.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu