Gündemİlçe Haberleri

BALIKESİR’DE TİYATROYA YOĞUN İLGİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği tiyatro festivali yoğun ilgi gördü. Festivale binlerce kişi katılım sağladı.

 

Balıkesir’de tiyatroya yoğun ilgi. Büyükşehir Belediyesi Balıkesir’in geniş coğrafyasında bir yanda büyük projeler yürütürken, diğer yandan sosyal projelere de imza atıyor. Büyükşehir bu kapsamda son olarak, 17-24 Haziran günleri arasında hem yetişkinler, hem de çocuklar için Tiyatro Festivali düzenledi. Günlük yaşamı renklendiren oyunlara hem küçükler, hem de büyükler yoğun ilgi gösterdi. Balıkesirliler adeta festivale akın etti.

Balikesirde Tiyatroya Yogun Ilgi 01

Gündüz Çocuklar Eğlendi

Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği festival vatandaş tarafından ayrıca takdir gördü. Kültür Dairesinin Yaz Şenliğinde tiyatronun yanı sıra; zekâ oyunları, maskotlar, palyaço ve yüz boyama gibi birçok etkinlik de yer aldı. Birbirinden güzel oyunların sahnelendiği festivalde ayrıca yer alan bu etkinlikler renkli kareler oluşturdu. Özellikle gündüz çocuklar için düzenlenen etkinlikler eğlenceli anlar yaşattı.

Balıkesir’de tiyatroya yoğun ilgi. Birbirinden güzel oyunların sergilendiği Tiyatro Festivalinde çocukların çok sevdiği oyunlar şunlar oldu; Yıldız Avcısı, Moana, Mini Mini Bir Kuş Müzikali, Pişman Patiler, Minyonlar, Ceviz Adam Müzikali, Sportmen Kral, Karlar Ülkesi ve Pepee.

Balikesirde Tiyatroya Yogun Ilgi 02

Akşam Yetişkin Tiyatroları

Festivalde, akşam saatlerinde yetişkinlere yönelik tiyatro oyunları da ayrıca seyirciyle buluştu. Bu oyunlara da yoğun ilgi geldi ve salonlar tıka basa doldu. Sergilenen oyunlarsa şunlar oldu; Kapkabare, On Dakika Ara ve Güldüren Cazibe. Ayrıca, Abur Cubur Talk Show ve 12 Numaralı Adam oyunları da seyirci ile buluştu.

12 İlçede Oyunlar Sergiledi

Festivalde yer alanlar oyunlar ayrıca 12 ilçede de perde açtı. Bu ilçeler, Dursunbey, Susurluk, Saraylar, Burhaniye, Sındırgı, Avşa Adası, Havran, Gönen, Ayvalık, Edremit ve Bandırma. Böylelikle, yetişkinler ve çocuklar sevdikleri tiyatro oyunlarıyla buluştu.

Haber: M. Can Akyürek

Daha Fazla Haber İçin Burayı tıklayabilirsiniz…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu