Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Yapı Ruhsatı Alan Daire Sayısı 5 Bini Geçti

Türkiye İstatistik Veri Kurumu'nun son açıkladığı verilere göre, Balıkesir'de yapı sektöründe önemli bir artış yaşandı. Ekim ve Aralık ayları arasında yapı ruhsatı alan daire sayısı 2024 yılında ilk kez değerlendirildi ve rakam oldukça dikkat çekici. Balıkesir'de ruhsatlı daire sayısı 5 bini aştı.

Balıkesir’de Yapı Ruhsatı Alan Daire Sayısı 5 Bini Geçti

Balikesirde Yapi Ruhsati Alan Daire Sayisi 5 Bini Gecti 1

Ülke genelinde yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümünde %8,8’lik bir artış yaşanırken, yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların yüzölçümünde ise %10,5’lik bir azalma meydana geldi. Ancak Balıkesir’de Ekim-Aralık 2023 döneminde yapı ruhsatı alan daire sayısının 5,816 olduğu bildirildi.

%55,9’u Konut Alanı

Toplam yüzölçümün %55,9’unun konut alanı olarak gerçekleştiği belirtildi. Belediyeler tarafından 2023 yılı IV. çeyreğinde yapı ruhsatı verilen yapıların toplam yüzölçümü 60,3 milyon m² oldu. Bu alanın 33,7 milyon m²’si konut, 12,8 milyon m²’si konut dışı ve 13,8 milyon m²’si ise ortak kullanım alanı olarak belirlendi.

En Yüksek Yüzölçüm Payı %71,2

En yüksek yüzölçüm payının %71,2 ile iki ve daha fazla daireli binalara ait olduğu açıklandı. Belediyeler tarafından 2023 yılı IV. çeyreğinde yapı ruhsatı verilen yapıların kullanım amacına göre en yüksek yüzölçüm payının 42,9 milyon m² ile iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalara ait olduğu kaydedildi. Bu rakamı 4,3 milyon m² ile bir daireli binalar izledi. Öte yandan, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, 2023 yılı IV. çeyreğinde belediyeler tarafından yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların bina sayısının %7,0, daire sayısının %8,9 ve yüzölçümünün %10,5 azaldığı belirtildi.

Haber: Bülten

TÜİK İşsizlik Rakamlarını Açıkladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu