Gündem

İnternet Haber Sitelerine Yeni Düzenlemeler Geliyor

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'nun 32. Dönem 5. Toplantısı sona erdi. Toplantıda sektöre yönelik önemli düzenlemeler ele alındı ve oy birliğiyle kabul edildi.

İnternet Haber Sitelerine Yeni Düzenlemeler Geliyor

Internet Haber Sitelerine Yeni Duzenlemeler Geliyor 1
İnternet Haber Sitelerine Yeni Düzenlemeler Geliyor

İnternet Haber Sitelerine Yeni Düzenlemeler Geliyor

Yönetim Kurulu’nun Genel Kurul’a sunduğu ve gündeme alınan maddeler arasında, internet haber sitelerinin faaliyetlerini kolaylaştıran ve mesleki standartları yükselten düzenlemeler bulunuyor. Ayrıca sektöre yönelik maddi yardım ve destek tutarlarında artış sağlandığı duyuruldu.

Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği’nde Değişiklikler

Genel Kurul tarafından 1 Nisan 2023 tarihinde yürürlüğe giren Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliği’nde önemli değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler arasında, fiili satış şartları, süreli yayınların kadrosunda yer alabilecekler, internet haber sitesi bulunmayan yerlere ilişkin bekleme süreleri ve ziyaretçi trafikleriyle ilgili maddeler yer alıyor. Ayrıca iletişim alanında yüksek lisans veya doktora programlarından mezun olanların doğrudan kadroda istihdam edilmesine olanak tanındı.

Köşe Yazılarında Nitelik Aranacak

Yönetmelikte köşe yazarı istihdamını düzenleyen maddede yapılan değişiklikle, köşe yazılarında toplumsal mevzular hakkında kendi görüş ve düşüncelerinin yer alması şartı getirildi. Böylelikle daha nitelikli ve özgün içeriklerin üretilmesi hedefleniyor.

Gazete ve İnternet Haber Sitelerine Yönelik Ek Gösterge Düzenlemesi

Gazete satışlarında yaşanan düşüşle birlikte kâğıt, kalıp, mürekkep, film ve kimyasallar gibi sarf malzemelerin girdi maliyetlerini göz önünde bulundurarak günlük fiili satış adedi belirleyen ek gösterge şartlarında düzenlemeye gidildi. Ayrıca internet haber sitelerinin sahte trafik sağlamasını önlemek amacıyla ek göstergelerde düşüşler yapıldı.

Bekleme Süreleri ve İlan Yayımlama Koşulları

Bayburt, Çankırı ve Iğdır illerinde dijital yayıncılığın canlanması ve istihdamın artması amacıyla bekleme süresi 6 aya indirildi. Ayrıca resmi ilan yayımlama hakkı kazanmak isteyen internet haber sitelerinin zorunlu olarak gerçekleştirmeleri gereken tekil ziyaretçi sayısı düşürüldü.

Geri Ödemelerde Artış ve Yardımlar

Basın mensuplarına verilen faizsiz borç para miktarı ve evlenen veya çocuğu olanlar için yapılan yardımlarda artış sağlandı. Ayrıca basın derneklerine ve azınlık gazetelerine 1 milyon TL’lik kaynak ayrıldı. Bu önemli toplantının ardından Genel Kurul Üyeleri, günün anısına düzenlenen ağaç dikim törenine katıldılar. Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ve Genel Müdür Cavit Erkılınç ile üyeler dikilen ağaçlara can suyu verdiler.

Haber: Bülten

BİK Genel Müdürü; Bir Yerde Yanlış Varsa O Yanlışa Ortak Olmamızı Beklemeyin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu