Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Yeni Proje Çiftçilerin Yüzünü Güldürdü

Balıkesir’de Yeni Proje Çiftçilerin Yüzünü Güldürdü. Balıkesir’in Manyas ve Gönen ilçelerinde Toprak Mahsulleri Ofisi hububat alımlarına başladı. Bu projede üreticinin yüzünü güldürüyor.

 

≪Yoastmark Class=

 

Balıkesir’de Yeni Proje Çiftçilerin Yüzünü Güldürdü. Toprak Mahsulleri Ofisi Manyas ilçesinin kırsal Akçaova Mahallesinde 6 Temmuz tarihinde Manyas ve Gönen ilçelerinin ortak alım noktası olarak belirlendi. Alımlara başlayan ofis uyguladığı fiyat politikasıyla çiftçileri memnun ediyor.

 

≪Yoastmark Class=

Randevulu Sistem İle Çalışıyor

Günlük 200 ton ile alımlara başlayan TMO şu anda günlük alım limitini 600 tona çıkardı. Randevu sistemi çalışıyor. Çiftçilerin zaman kaybının önüne geçildiği alımlar da rutubet oranının üst limitinin 14 olduğu bunun üzerinde olan buğdayların kurutularak getirilmesi isteniyor. Alım merkezinde iki unluk buğday, bir yemlik ve bir de arpa depoları yer alıyor. Gönen ve Manyaslı çiftçiler randevu sırasına göre kamyon ve traktörler ile ürünlerini getiriyor. TMO elemanları önce buğdayın nem, protein, dane sayısı gibi özelliklerini ölçüyor. Daha sonrasında mahallenin merasında bulunan alım merkezine ürünlerini döküyorlar.

 

 

≪Yoastmark Class=

“TMO’nin alımlarından memnunum”

TMO alım merkezine ürün getiren kırsal Yeniköy Mahallesinden Hüseyin Ünal Şen’ de düşüncelerini iletti. İHA’ya konuşan Şen,” Arpaların veriminden memnunum. Arpalar da 500-600 kilo aldım. Buğdayda biraz düşük oldu. TMO’nin alımlarından memnunum. Sıra almakta bazen sıkıntılar çekiyoruz. Daha günlerim var. Gelecek ayda da ürün getireceğim.”

 

≪Yoastmark Class=

“On sekiz bin ton da randevu sırası var”

Ziraat Odası Başkanı Kudret Özden ise TMO alım merkezinde yaptığı açıklama da arkadaşlara sorduklarını iletti. Herkesin memnun olduğunu iletti. Alanın da, ürününü teslim edenin de memnun olduğunu söyledi. Manyas genelinde 65 bin dekar buğday Ekimi, 15 bin dekar arpa ekimi yapıldığını, dekara ortalama verimin 600-700 kg. olduğunu iletti. Hatta iyi bakanların dekara 800 kg. ürün aldıklarını söyledi.

Özden “Bölgemiz de kırmızı tür buğday daha ağırlıklı, beyaza ilgi azaldı. Tüccar da 5,5-6 lira para verirken, ofis 8 bin 150 liradan alıyor. Artı bir lira destekleme var. Tüccarda da var ama tüccarın alım fiyatı düşük. Alım merkezinde açılışından bu yana yirmi gün geçmesine rağmen bugüne kadar on bin ton alım gerçekleşti. On sekiz bin ton da randevu sırası var. Bunun sekiz bini tonu tüccara kaçsa bile on bin ton daha ürün gelir. ” TMO alım merkezinde alım limitinin günlük 700 tona çıkarılacağı belirtildi.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu