Gündem

Balıkesir’de Yeşil Alanlardan Gübre Üretimine Dönüşüm

Karesi Belediyesi, yeşil alanlardan ve vatandaşların budama çalışmalarından elde edilen ağaç ve bitki dallarını budama makinesi ile talaş haline getirerek, yeşil alanlarda gübre olarak kullanıyor.

Balıkesir’de Yeşil Alanlardan Gübre Üretimine Dönüşüm

Karesi Belediyesi, yeşil alanlardan ve vatandaşların budama çalışmalarından elde edilen ağaç ve bitki dallarını budama makinesi ile talaş haline getirerek, yeşil alanlarda gübre olarak kullanıyor. Bu çevreci adım, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan önderliğinde başlatılan geri dönüşüm ve sıfır atık çalışmalarının bir parçası olarak hayata geçirildi.

Atık Getirme Merkezi vasıtasıyla kullanılabilir atıkları değerlendiren belediye, budanan ağaç dalları ve bitki atıklarını da geri dönüşüme kazandırıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından alınan dal öğütme ve parçalama makinesi ile elde edilen talaşlar doğal gübre olarak kullanılarak yeşil alanlara geri kazandırılıyor. Bu doğal gübre, toprağı nemli tutarak sulama ihtiyacını azaltırken, toprakla buluşunca bitki besin maddeleri içeren humus oluşumuna katkı sağlıyor. Karesi Belediyesi’nin bu çevreci çalışması, doğadan geleni tekrar doğayla buluşturarak geri dönüşüme önemli bir katkı sağlıyor.

Balıkesir'De Yeşil Alanlardan Gübre Üretimine Dönüşüm

İHA

Fıstıkçamı Kozalak Hasadı Burhaniye’de Tamamlandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu