Eğitimİlçe Haberleri

Balıkesir’den Avrupa’ya Spor ve Eğitimde İşbirliği

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen ve Erasmus+ Spor çağrısı kapsamında kabul edilen ilk spor projesine ev sahipliği yapıyor.

Balıkesir’den Avrupa’ya Spor ve Eğitimde İşbirliği

“Oyunla Harekete Geç, Yeteneğini Keşfet” adlı proje, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde yürütülüyor.

Balikesirden Avrupaya Spor Ve Egitimde Isbirligi 1
Balıkesir’Den Avrupa’Ya Spor Ve Eğitimde İşbirliği

İlk Toplantı Romanya’da

Projenin teknik toplantısı, Romanya ve Portekiz işbirliğiyle 12-15 Kasım 2023 tarihlerinde Romanya’da gerçekleştirildi. Toplantıda, eğitim modülünde kullanılacak test ölçümleri, uygulama takvimi, eğitim süreci ve yaygınlaştırma faaliyetleri gibi konularda önemli kararlar alındı.

Balikesirden Avrupaya Spor Ve Egitimde Isbirligi 2
Balıkesir’Den Avrupa’Ya Spor Ve Eğitimde İşbirliği

Proje İçin Hazırlıklar Başladı

Projenin açılış toplantısı ise Mayıs 2023’te Birleşmiş Milletler 75. Yıl Gençlik Merkezi’nde yapılmıştı. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, “Oyunla Harekete Geç, Yeteneğini Keşfet” projesinin, Balıkesir’de spor alanında desteklenen ilk proje olma özelliğine sahip olduğunu belirterek, projenin Türkiye’de ve diğer ortak ülkelerde uygulanması ve yaygınlaştırılması hedefine vurgu yaptı. Projenin final toplantısı ise 2024 yılında Portekiz’de gerçekleştirilecek olup, proje ekibi şimdiden bu etkinlik için hazırlıklara başladı.

Balikesirden Avrupaya Spor Ve Egitimde Isbirligi 3
Balıkesir’Den Avrupa’Ya Spor Ve Eğitimde İşbirliği

Kaynak: Burak Meriç

Ara Tatil Uzatıldı Mı?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu