İlçe Haberleri

Balıkesir’den Yükselen Yıldız

Balıkesir, salon sporlarındaki yetenekleriyle Türk sporuna yeni bir yıldız daha kazandırdı. Kepsutlu sporcu Duygu Gen, Türkiye Şamğiyonası'nda!

Balıkesir’den Yükselen Yıldız

Balıkesirli Sporcu Duygu Gen, Türkiye Güreş Şampiyonası’nda Gümüş Madalya Kazandı

Balıkesir, salon sporlarındaki yetenekleriyle Türk sporuna yeni bir yıldız daha kazandırdı. Türkiye’de “ilklerin kadını” olarak tanınan milli güreşçimiz Yasemin Adar Yiğit’in öğrencisi Kepsutlu Duygu Gen, ilk kez katıldığı büyük kadınlar kategorisinde Türkiye ikincisi olarak önemli bir başarı elde etti.

Türkiye Güreş Federasyonu faaliyet programındaki yılın son Türkiye Şampiyonası, Çorum’da düzenlendi. Dünya ve Avrupa şampiyonlarının da yer aldığı 30 ilden 200 sporcu mücadele etti. İlk gün sahneye çıkan Balıkesir’in gururu Duygu Gen, Türkiye 2’ncisi olarak gümüş madalya kazandı.

Duygu Gen’in başarısı, Kepsutlu milli sporcunun babası Şahin Gen’i de gururlandırdı. Sosyal medya hesabından kızının başarısını duyuran baba Gen, “Büyük kadınlar Türkiye güreş şampiyonasına doktor raporuyla katıldık, (18, 35) yaş aralığı grubu. İkincilik nasip oldu. Bu yaşta üstün mücadele veren kızımı kutluyorum. Yetişmesinde emeği olan hocalarını, federasyonumuzu, Kepsut Belediyesi ve başkanımız Ismail Cankul’a teşekkür ediyorum. 3 yıl U20’de, 6 yıl U23’te mücadele edeceğiz. İnşallah çok şampiyonluklar yaşayacağız.” şeklinde açıklama yaptı.

 

Haber Merkezi

Balıkesir Doğumlu Sporcular

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu