Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’in Genç Seyyahları Batman Yolunda

Millî Eğitim Bakanlığı, "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı"  başlattı.

Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, farklı kültürel zenginlikleri tanıma ve sosyal sorumluluk çalışmalarında yer alma fırsatı yakaladı.

 

“Kuvâ-yı Milliye Şehri’nden Medeniyetler Beşiği Bereketli Hilale”

Bakanlığın Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün “Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı” çerçevesinde gerçekleşti. Ayrıca, Balıkesir Anadolu İmam Hatip Lisesinin “Kuvâ-yı Milliye Şehri’nden Medeniyetler Beşiği Bereketli Hilale” projesi değişim programına kabulü oldu. Okul Müdürü Fatih Yılmaz öğrencilerle birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’yı ziyaret etti. Ziyareti sırasında, proje ile ilgili yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Balikesirin Genc Seyyahlari Batman Yolunda 1

Seyyah Evliya Çelebi

Değişim programının adı Seyyah Evliya Çelebi oldu. Bu değişim programıyla öğrencilerin; millî, manevi ve insani değerlerle kuşanması çalışmalar arasında yer alıyor. Ayrıca, farklı yöreleri sosyo kültürel açıdan tanıması, tarihi ve kültürel miras bilinci kazanarak sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılması hedefleniyor. Devamında, okulların eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda iş birliğinde bulunması, farklı uygulama ve tecrübelerin paylaşılması da çalışmanın kazanımları arasında yer alıyor.

Balikesirin Genc Seyyahlari Batman Yolunda 2

Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı Belgeseli

Öğrenciler, değişim programı ile Batman’da toplumsal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetleri ile Rasim Özdenören ve Hayrettin Karaman’a yönelik etkinlikler de gerçekleştirecek. Proje süresince edindikleri bilgi, beceri ve kazanımlarını aktaracakları video çekimleri ile hazırlığı planlanan Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı Belgeseli’ ne de katkıda bulunacak.

Haber Merkezi

Balıkesirli Öğrenciler Çekya’da//

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu