Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’in Karesi 1.Oruçgazi Mahallesi Muhtarı “Eski metruk yerleri yeni müteahhitler alıyor”

Balıkesir’in Karesi ilçesinde bulunan 1.Oruçgazi Mahallesi şehrin en eski mahallelerinden biri. Yerleşim yeri olarak dar bir alana kurulan mahallenin 3bin 500 nüfusu var. Ayhan Başyiğit 3 dönemdir yani 14 senedir 1.Oruçgazi muhtarlığını yürütüyor.

 

Balikesirin Karesi 1.Orucgazi Mahallesi Muhtari Eski Metruk Yerleri Yeni Muteahhitler Aliyor

 

1.Oruçgazi Mahallesi muhtarı Ayhan Başyiğit mahallenin sorunlarını eski metruk yerler ile ilgili son durumu anlatarak başladı.  Ayhan Başyiğit, “Mahallede bulunan eski metruk yerleri yeni müteahhitler almaya başladı. Kat karşılığı müteahhitler burayı alıyor. Belediye’de bu konuda müteahhitlere yardımcı oluyor. Kentsel dönüşüm yakında mahallemizde start alacak” dedi.

 

“Yakın zamanda bir park daha yapılacak”

Temizlik ve park konusunda sıkıntılarının olmadığını söyleyen Ayhan Başyiğit, “Mahallemiz de 2 tane park var şimdi bir park daha yapılacak. Veysel Çiftçi Parkı’nın olduğu yere yapılacak bu park. Büyükşehir Belediyemiz ile görüşmeler yaptık ve onay aldık. Yakında inşaatı başlar” dedi.

 

“Mahalle içinde bazı yollar bozuk”

Mahalle içinde bazı yollarda asfaltın gerekli olduğunu da söyleyen Ayhan Başyiğit, “Mahallemizin bazı kesimlerinde yollar bozuk ve sıkıntılı durumda. Altay Caddesi ve Bağlar Sokağı’nda yeni asfaltlama çalışmaları yapıldı inşallah mahallemizde ki diğer yolları da en kısa süre içinde Büyükşehir Belediye’miz halledecektir” dedi.

 

“Park sıkıntımız devam ediyor”

Mahalle’de yaşanan park sıkıntısını da dile getiren muhtar Ayhan Başyiğit, “Mahallemiz çarşıya yakın olduğu için çarşı esnafı arabalarını hep mahallemizin ara sokaklarına sağlı sollu park ediyor. Bu da yayaların ve arabaların geçişini zorlaştırıyor” dedi.

 

“Bizim zamanımız da mahalle de komşuluk ilişkileri çok iyiydi”

Çocukluk döneminde ki 1.Oruçgazi Mahallesi’ni de kısaca anlatan muhtar Ayhan Başyiğit, “Ben doğma büyüme buralıyım. Burada eskiden 1 müstakil ev vardı. Şimdi ise 10 tane daire birden oldu. Apartmanlaşma arttı. Yardımlaşma üst seviyedeydi. İnsanlar apartmana geçince şartlar da değişti. Komşuluk ilişkileri de güzeldi” dedi.

 

“Pazar ihtiyacı hiç talep etmedik”

Mahalle’de pazar ihtiyacının olup olmadığını sorduğumuz da ise 1.Oruçgazi Mahallesi muhtarı Ayhan Başyiğit konuyu şu şekilde değerlendirdi, “Zaten mahallemize yakın 2 tane Pazar mevcut. Bağlar Sokağı’nın orada Cuma Pazarı’mız var. Halkımız genellikle Cuma Pazarı’nı tercih ediyor hemen mahalleye 200 metre uzaklıkta. Pazar ihtiyacı hiç talep etmedik” dedi.

 

“Kurumlar ile aramız gayet iyi”

Kurumlar ile aralarının iyi olduğunu söyleyen Ayhan Başyiğit, Maraş depreminde etkilenen depremzedeleri burada ağırladık. Giyecek ihtiyaçlarını karşıladık. Biz muhtarlar olarak yardımlarda bulunduk. Büyükşehir Belediye’miz de depremzedelere yardım kolileri gönderdi. Depremzedeler için ayrıca camilerde para topladık vatandaşlarımız da sağolsun yardım etti.

 

Son olarak mahallede elektrik ve su ile ilgili sıkıntılar olduğunda ilgili kurumların hemen sorunları çözdüklerini de aktaran Ayhan Başyiğit sorunlarla ilgilenen tüm kurumlara teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

 

Haber: Güler Yaşar

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu