Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran “Ormanlarımız İnsanlık İçin Hayati Öneme Sahip”

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran “Ormanlarımız İnsanlık İçin Hayati Öneme Sahip”. Türkiye Yüzyılı’na Yakışır Orman Planlaması İçin Amenajman Heyetleri Balıkesir’deydi. Balıkesir’deki Ormanların, planlanması için Bölge Müdürü Kemal Kayıran başkanlığında, Yangın Harekât Merkezinde toplantı düzenlendi.

 

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran “Ormanlarımız İnsanlık İçin Hayati Öneme Sahip&Quot;
Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran “Ormanlarımız İnsanlık İçin Hayati Öneme Sahip”

 

Kayıran “Ekolojik Denge” Vurgusu

Toplantının açılış konuşmasında, Bölge Müdürü Kemal Kayıran; Ormanlarımızın tüm insanlık için hayati öneme sahip olduğunu söyledi. Ayrıca, son yıllarda dünyada yaşanan iklim değişikliklerinin bunun bir göstergesi olduğunu, ormanların ekonomik, ekolojik ve sosyo-kültürel fonksiyonlarının optimize edilerek topluma azami fayda sağlayacak şekilde planlanmasının önemine vurgu yaptı.

 

Balikesir Orman Bolge Muduru Kemal Kayiran Ormanlarimiz Insanlik Icin Hayati Oneme Sahip 1

 

Sağlıklı Bir Planlama Önem Taşıyor

Amenajman Heyetlerine ve Orman Planlamasında görev alacak Bölge Müdürlüğü personeli çalışmalarını özenle yürütüyor. Konuyla ilgili toplantıda, Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Uğur Çelik katılımcılara Balıkesir ormanları ve planlama ilkeleri hakkında bilgiler verdi. Ayrıca, sağlıklı bir planlama yapılması üzerinde görüş alışverişi gerçekleşti. Ardından toplantı son buldu.

 

Balikesir Orman Bolge Muduru Kemal Kayiran Ormanlarimiz Insanlik Icin Hayati Oneme Sahip 2

Katılım Yüksekti

Toplantıya, Genel Müdürlük Amenajman Rehberlik ve Denetim Başmühendisleri Şaban Armağan Çağlayan katılım gösterdi. Ayrıca Mehmet Ali Sayın’da yerini aldı. Bununla birlikte Amenajman Başmühendisleri katılım gösterdi. Orman Amenajman Mühendisleri ile Bölge Müdür Yardımcıları İbrahim Metin’de toplantıda yerini aldı. Halil Karademir, ilgili Şube Müdürleri ve Şube Müdürlüğü Mühendisleri’de katılım gösterdi. Amenajman çalışması yapılacak Bandırma ve Gönen İşletme Müdürleri katılım gösterdi.

 

Balıkesir Hakkında

Balıkesir, Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık on yedinci şehri. Marmara Bölgesinin Güney Marmara Bölümü’nde, topraklarının bir kısmı ise Ege Bölgesinde yer alan ilin hem Marmara hem de Ege Denizi’ne kıyısı bulunur. Türkiye genelinde ise iki deniz ile komşu olan sadece 6 il vardır. İl, Kuzeybatı Anadolu’da bulunmaktadır. Doğusunda Bursa ve Kütahya illeri, güneyinde Manisa ve İzmir illeri ve batısında Çanakkale ili vardır. Ayvalık ilçesinden de Yunanistan’ın Midilli Adası’na komşudur.

2019 Yılı verilerine göre nüfusu 1.228.620’dir. İlin yüzölçümü 14.583 m²’dir. İlde km²’ye 82 kişi düşmektedir. Yoğunluğun en fazla olduğu ilçe, 254 kişi ile Karesi’dir. İlin denizden yüksekliği 145 metredir. 2016 yılında TÜİK verilerine göre 20 ilçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 1129 mahalle bulunmaktadır.

 

Haber: Fatma Kara

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: İç İşleri Bakanlığı’ndan Valilere Yangın Genelgesi « Balıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu