Gündem

Balıkesir’in ‘Muhteşem Hayırları’ Başladı

Balıkesir’in ‘Muhteşem Hayırları’ Başladı

 

Özellikle mayıs ayı ile birlikte Balıkesir’de “Geleneksel Hayırlar” harika manzaralara ev sahipliği yapıyor. Bu yılda Balıkesir’in dört noktasında birlik, beraberlik ve bereketi simgeleyen hayırlar göze çarpıyor.

 

Aynı Zamanda Yerel Lezzet Fırtınası

Köy halkının bir araya gelerek imece usulü ile gerçekleştirdiği hayırlara çevre köy ve ilçelerden de katılım oluyor. Ayrıca, bu hayırlarda sofrada yer alan yemekler, deyim yerindeyse “tamamen organik ve lezzetli. Dahası, bu yemekler de yerel lezzetlerden oluşuyor.

Balikesirin Muhtesem Hayirlari Basladi 01

STK’lar Yoğun İlgi Gösteriyor

Geleneksel hayırlara STK ve Birliklerin ilgisi de yoğun oluyor. Balıkesir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek’te bu güzelliği konu alan bir paylaşım yaptı. Şimşek, Ayrıca, hayırdan kareler de paylaştı.

Sımsıcak İnsanlar, Yerel Motiflerle Tanışma Fırsatı, Üstelik Ücretsiz..

Balıkesir’in muhteşem güzelliklerinden bir olan Köy Hayırlarında Sofralarda hiç kimseye bir ayrım yapılmıyor. Yani, ekmeğin bur bur kokanı, ayranın hası eşliğinde, başta keşkek olmak üzere adeta bir ziyafet söz konusu. Üstelik bu yemekler tamamen köylülerin ikramı. Zira, hayırların amacı bereket vurgusu. Bir başka çekici tarafı da, bu hayırlarda hem Balıkesir insanının sıcacık samimiyeti. Dahası, bu hayırlar, olağan üstü güzel olan yerel motiflerle de sizi tanıştırıyor.

Haber: M. Can Akyürek

Daha Fazla Haber İçin Burayı Tıklayabilirsiniz…

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu