Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’in Su İhtiyacına Dev Çözüm

Balıkesir, su kaynakları açısından zengin bir coğrafyaya sahip olmasına rağmen, nüfus artışı ve sanayi faaliyetlerinin artmasıyla birlikte içme ve kullanma suyu ihtiyacı giderek artıyor. Bu ihtiyaca yönelik dev bir çözüm adımı atıldı.

Balıkesir’in Su İhtiyacına Dev Çözüm

Balikesirin Su Ihtiyacina Dev Cozum 1

DSİ İnşaatı Hızla Sürdürüyor

Balıkesir’in su ihtiyacını karşılamak üzere dev bir adım atan Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Sarıçay Barajı’nın inşaatını hızla sürdürüyor. Balıkesir’e yıllık 20,75 milyon metreküp içme suyu temin edecek olan bu dev baraj projesi, bölge halkının su ihtiyacını karşılayarak yaşam kalitesini artıracak. Sarıçay Barajı’nın temelden yüksekliği 124,5 metre olarak planlanırken, su biriktirme hacmi 66,09 milyon metreküp olacak. Bu, bölgenin su ihtiyacını karşılamakla kalmayacak, aynı zamanda tarım alanlarının sulanmasına da olanak sağlayacak.

Hedef: 2028

Balıkesir’in su ihtiyacına dev bir çözüm sunacak olan Sarıçay Barajı projesi, bölgenin kalkınmasına ve yaşam kalitesinin yükseltilmesine önemli katkılar sağlayacak. Tarımsal faaliyetlerin yoğun olduğu bölgelerin su ihtiyacını karşılayacak olan bu dev proje, 2028’e kadar tamamlanarak hizmete sunulması planlanıyor.

Haber: AA

Gölcük Barajı Projesinin İhalesi Bu Yıl Gerçekleşecek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu