Gündemİlçe Haberleri

Gölcük Barajı Projesinin İhalesi Bu Yıl Gerçekleşecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde gerçekleştirilen açılış törenine katıldı.

Gölcük Barajı Projesinin İhalesi Bu Yıl Gerçekleşecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde gerçekleştirilen açılış törenine katıldı. Törende Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur ve Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da yer aldı. Sındırgı Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen eserlerin açılış töreninde konuşan Bakan Yumaklı, çeşitli projeler ve yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Gölcük Barajı Projesinin İhalesi Bu Yıl Gerçekleşecek

Sındırgı İlçesinde Yapılan Yatırımların Açılışı

Bakan Yumaklı, Sındırgı ilçesinde gerçekleştirilen açılış töreninde, ilçenin ekonomik potansiyeline dikkat çekti. Özellikle kornişon salatalık üretiminde Türkiye birincisi olan ilçenin önemine vurgu yaptı.

Hükümetin Hizmet Anlayışı ve Balıkesir’e Yapılan Destek

Bakan Yumaklı, hükümetin millete hizmet anlayışını ve Balıkesir’e yapılan destekleri vurguladı. Son 21 yılda Balıkesir iline yapılan destek miktarının 74.2 milyar lira olduğunu belirtti. Tarımsal ve yatırım desteklerinin arttığını dile getirdi.

Gölcük Barajı Projesinin İhalesi Bu Yıl Gerçekleşecek

Su Kaynaklarının Önemi ve Sulama Projeleri

Tarımın önemli unsurlarından birinin su kaynakları olduğunu belirten Bakan Yumaklı, Gölcük Barajı’nın projesinin bu yıl içerisinde ihale edileceğini açıkladı. Ayrıca, İkizcetepeler ve Çaygören barajlarının sulamalarının kapalı sistemlere alınmasıyla ilgili planlamaların başladığını ifade etti. Su kaynaklarının verimli kullanılması için sulama projelerine öncelik verileceğini dile getirdi.

Programın sonunda kurdele kesim töreni düzenlendiği belirtildi.

 

 

İHA

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Sındırgı’da Gölet Açılışı Yaptı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu