Dünyadan Haberler

Lübnan’dan İsrail’e En Az 30 Adet Roket Fırlatıldı 1 Ölü

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine en az 30 roket fırlatıldığını açıkladı. Roket saldırısında 1 kişi hayatını kaybetti.

Lübnan’dan İsrail’e En Az 30 Adet Roket Fırlatıldı 1 Ölü

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine en az 30 roket fırlatıldığını açıkladı. Roket saldırısında 1 kişi hayatını kaybetti.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan’dan İsrail’in kuzeyine en az 30 roket fırlatıldığını açıkladı. Saldırı sonucunda bir kişi hayatını kaybetti. IDF tarafından yapılan açıklamada, Hizbullah’ın İsrail’in kuzeyindeki Lübnan sınırına yakın Kiryat Shmona kentini en az 30 roketle hedef aldığı belirtildi. Saldırı sırasında kent genelinde siren sesleri duyulurken, İsrail’in Demir Kubbe hava savunma sisteminin atılan roketlerin bir kısmını etkisiz hale getirdiği bildirildi. İsrail polisi, roket saldırısı sonucu şehirde çok sayıda bölgede hasar meydana geldiğini açıkladı. İsrail Ulusal Acil Servisi Magen David Adom (MDA) tarafından yapılan açıklamada, sanayi bölgesinde hedef alınan binada bulunan 25 yaşındaki bir kişinin hayatını kaybettiği ve 30’lu yaşlardaki bir kişinin ise hasar gören binadan yara almadan kurtarıldığı ifade edildi.

Lubnandan Israile En Az 30 Adet Roket Firlatildi 1 Olu

Hizbullah, roket saldırısını üstlendi. Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Habbariyeh kasabasına düzenlediği saldırıya misilleme olarak Kiryat Shmona kentine roket saldırısı düzenlendiği belirtildi. İsrail’in Habbariyeh kasabasına gece boyunca düzenlediği saldırılarda 7 sağlık görevlisi hayatını kaybetmişti. İsrail tarafından yapılan açıklamada, askeri noktaya düzenlenen saldırıda Hizbullah yanlısı gruba bağlı üst düzey bir yetkilinin öldürüldüğü öne sürülmüştü.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, resmi ziyarette bulunmak üzere bugün Lübnan’a gidecek. Meloni’nin 2 gün sürecek resmi ziyareti kapsamında Lübnanlı mevkidaşı Necip Mikati ile görüşmesi bekleniyor. Ziyarette İsrail-Lübnan sınırındaki çatışmalar, Gazze’deki durum, düzensiz göç ve insan kaçakçılığı sorunlarıyla mücadele ve ikili ilişkilerin ele alınması öngörülüyor.

ABD’deki Francis Scott Key Köprüsü, Geminin Çarpmasıyla Yıkıldı

İha

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu