Eğitimİlçe Haberleri

BAÜN Öğrencileri TÜBİTAK’a Projeleriyle Damga Vurdu

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) öğrencileri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'na (TÜBİTAK) yaptıkları başvurularla dikkatleri üzerlerine çekti.

BAÜN Öğrencileri TÜBİTAK’a Projeleriyle Damga Vurdu

Rektor Ogurlu Balosbda Turkcenin Gucu Konferansi Verdi

TÜBİTAK 75 Projeyi Destekleyecek

Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Necatibey Eğitim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Veteriner Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Altınoluk Meslek Yüksekokulu, İvrindi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Savaştepe Meslek Yüksekokulu ve Ayvalık Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin toplam 139 proje başvurusundan 75’i TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulundu.

2023 Yılında Kaydedilen Büyük Artış

Balıkesir Üniversitesi, 2023 yılında toplamda 117 proje ile dikkatleri üzerine çekti. Bu rakam, önceki yıl kabul edilen 17 projeyle kıyaslandığında %688’lik muazzam bir artışı temsil ediyor.

Üniversite Genelinde Başarı Sıralaması

BAÜN, Türkiye genelinde 209 üniversite arasında yapılan proje başvurularında 35. sırada yer aldı. Ayrıca fakülte ve meslek yüksekokulları arasındaki sıralamalarda da benzer başarılar elde edildi. Fen-Edebiyat Fakültesi 23 proje ile 16. sırada, Sağlık Bilimleri Fakültesi ise 30. sırada yer aldı.

Meslek Yüksekokullarının Başarısı

BAÜN’e bağlı Meslek Yüksekokulları da dikkat çeken bir performans sergiledi. Türkiye genelinde tüm meslek yüksekokulları arasında projelerle öne çıkan BAÜN Meslek Yüksekokulları, 11. sırada yer aldı. Altınoluk Meslek Yüksekokulu ise kabul edilen 8 projesiyle Türkiye genelinde 17. sırada kendine yer buldu.

Rektörden Tebrik Mesajı

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, başarılı sonuçların ardından öğrencileri ve akademisyenleri tebrik ederek, “Balıkesir Üniversitesi olarak sosyal ve kültürel alanda şu anda gözle görülür bir ilerlememiz var. Akademik alanda da TÜBİTAK öğrenci projeleri ve öğretim üyelerinin projeleri ile ciddi bir ilerleme kaydediyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: Bülten

Tübitak Bilim Olimpiyatları Fizik Takımı İzmir’de!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu