Eğitimİlçe Haberleri

Tübitak Bilim Olimpiyatları Fizik Takımı İzmir’de!

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Edremit Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Mehmet Kural liderliğinde kurulan Tübitak Bilim Olimpiyatları Fizik Takımı, İzmir'e gitti.

Tübitak Bilim Olimpiyatları Fizik Takımı İzmir’de!

Tubitak Bilim Olimpiyatlari Fizik Takimi Izmirde 1

Bilimsel Keşiflerde Bulundular

Takım, İzmir Fen Lisesi ve 9 Eylül Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen bir geziye katılarak bilimsel keşiflerde bulundu. Bu etkinlik, öğrencilerin fizik alanındaki bilgi birikimlerini artırmaları ve deneyimlerini genişletmeleri için önemli bir fırsat oldu. Edremit’in lise düzeyindeki sınıflarından seçilen takım üyeleri, hafta sonları düzenlenen derslerle fizik olimpiyatlarına hazırlanıyorlar. Bu süreçte gösterdikleri azim ve gayret, takımın elde ettiği başarıda büyük rol oynuyor.

Tubitak Bilim Olimpiyatlari Fizik Takimi Izmirde 2

“Hedefe ulaşmamızda önemli bir adım”

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizin bilimsel yeteneklerini geliştirmek ve onları ulusal platformlarda temsil etmek için çaba gösteriyoruz. Tübitak Bilim Olimpiyatları Fizik Takımı’nın İzmir gezisi, bu hedefe ulaşmamızda önemli bir adım oldu. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Tubitak Bilim Olimpiyatlari Fizik Takimi Izmirde 3

“Deneyim kazandılar”

Takım lideri Mehmet Kural ise, “Öğrencilerimizle birlikte katıldığımız bu etkinlik, hem bilimsel birikimlerini artırmaları hem de farklı ortamlarda deneyim kazanmaları açısından son derece önemliydi. Bu tür etkinliklerin devam etmesi, gençlerimizin bilim ve teknoloji alanındaki potansiyellerini keşfetmelerine olanak sağlayacaktır.” dedi.

Haber: Bülten

Milli Takım Havuzuna Balıkesir’den 6 Sporcu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu