Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesirli 11 Yaşındaki Motosikletli Sporcusu Türkiye İkincisi Oldu

Balıkesirli 11 Yaşındaki Motosikletli Sporcusu Türkiye İkincisi Oldu

 

Ayvalık’ınn motosiklet sporcularından 11 yaşındaki Çağatay Çoklar’dan Türkiye İkinciliği geldi. Çoklar, yaz sezonunda Kocaeli’de yapılan Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye 2.si olmayı başarmıştı. Ayrıca, birinciliği de 2 saniye ile kaçırmıştı.

 

Minik sporcu, Çağatay Çoklar, Kocaeli’de düzenlenen, “Motosiklette 2022 sezonunun en iyileri”  ödül Töreni’nde kupasına kavuştu. Ayrıca, Ödül gecesini Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) düzenledi. Geceye Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği yaptı. Böylelikle, dünyada ve Türkiye’de sezonu dereceyle bitiren sporcuların arasında Türkiye İkinciliği Kupasını havaya kaldıran Çoklar, Ayvalık’ın da gururu oldu.

Balikesirli 11 Yasindaki Motosikletli Sporcusu Turkiye Ikincisi Oldu 02

Dahası, Minik sporcu Çağatay Çoklar, ödülünü bir çok ünlü sporcu ile birlikte aldı. Dünyanın farklı pistlerinde yarışarak, Türk Bayrağını dalgalandıran bu sporcular arasında yer alan isimler ise şunlar,

– Toprak Razgatlıoğlu, – Can Öncü, – Bahattin Sofuoğlu

– Deniz Öncü, – Serkan Özdemir, – Şakir Şenkalaycı,

– Rodi Pak, – Muammer Nuri Karakaya, – Aslan Osmanpaşaoğlu, – Kadir Erbay, Mert Konuk ve Efe Okur.

Balikesirli 11 Yasindaki Motosikletli Sporcusu Turkiye Ikincisi Oldu 01

Çağatay Çoklar, Ayvalık Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi. Ayrıca, olan Türkiye 2.liği kupasını kazanmasının gururunu ise Ayvalık’ın tanınmış motosiklet ustası olan babası Niyazi Çoklar, annesi Selin Çoklar ve 4 yaşındaki kardeşi Mert ile paylaştı.

Okul hayatında da çalışkanlığıyla dikkatleri üzerinde toplayan oğlu Çağatay ile gurur duyduğunu belirten Niyazi Çoklar, “Geçen yıl da Türkiye 3’lüğü derecesini elde eden oğlum, bu yıl sadece 2 saniyelik farkla Türkiye Şampiyonluğu’nu kaçırarak, Türkiye 2. si oldu. Ancak, O’nun bu başarısı bizi ziyadesiyle mutlu etti. İnanıyorum ki, oğlum bir gün Ayvalık’ımızın ismini sık sık duyuracak bir sporcu olmayı başaracaktır” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu