Gündemİlçe Haberleri

Balıkesirli Kantinci Sokak Hayvanlarının Hayatını Değiştirdi

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde faaliyet gösteren Bandırma Anadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki kantini işleten bir işletme sahibi, önemli bir projeye imza atarak sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirdi.

Balıkesirli Kantinci Sokak Hayvanlarının Hayatını Değiştirdi

Balikesirli Kantinci Sokak Hayvanlarinin Hayatini Degistirdi 1

Öğrenciler Projeye Katkı Sağlıyor

Bandırma’da uzun yıllardır kantin işletmeciliği yapan Celal Erbaş, Bandırma Anadolu İmam Hatip Lisesi’ndeki kantin işletmesinde öğrencilerden artakalan yiyecekleri topluyor. Erbaş toplanan yiyecekleri, Kayacık Mahallesi’nde ki sokak hayvanlarına da verilebilmesi için mahallede ikamet eden bir ailenin her gün gelip aldığını ifade ediyor. Okuldaki öğrenciler tarafından benimsenen proje ise yoğun ilgi görüyor. Öğrenciler kantinden aldığı yiyeceklerin arta kanlarını “sokak hayvanlarına kalan yemek” ve “geri dönüşüm boş ambalaj” kutusu olmak üzere iki ayrı kutulara ayrıştırıyorlar.

Balikesirli Kantinci Sokak Hayvanlarinin Hayatini Degistirdi 2

“Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösteriyor olması bizleri de memnun ediyor”

Her akşam ders saati bittikten sonra toplanan yiyecekler Kayacık Mahallesi’ndeki hayvanlara ve okul etrafında yaşayan sokak hayvanlarına veriliyor. Kantin İşletmecisi Celal Erbaş projenin öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Erbaş “Uzun yıllar Bandırma’da okullarda kantin işletiyoruz. Bandırma Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde hayata geçirdiğimiz projeye öğrencilerimizin yoğun ilgi gösteriyor olması bizleri de memnun ediyor’’ dedi.

Balikesirli Kantinci Sokak Hayvanlarinin Hayatini Degistirdi 3

“Sokak hayvanları için farkındalık adına güzel bir proje”

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri de projeden oldukça memnun olduklarını dile getirdi. Öğrenciler, “Sokak hayvanları için farkındalık adına güzel bir proje. Yiyemediğimiz yiyecekleri “sokak hayvanlarına kalan yemek” isimli bölüme bırakarak bizde projeye destek veriyoruz. Öğrenciler projede emeği geçenlere teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Haber: İHA

Zorlu Kış Şartlarında Sokak Hayvanlarına Destek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu