GündemSpor

Balkes O’nu hiç unutmadı

15 Mart 2011’de Salihli yolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Balıkesirspor’un eski oyuncusu Erhan Kayar, 6’ncı ölüm yıldönümünde de lokma hayrı ve dualarla anıldı.

 

 

188894_149563041775052_1192055_N

Vasıf Çınar Caddesi’nde bulunan Balıkesirspor Store mağazasının önünde gerçekleştirilen lokma hayrına Başkan Feyyaz Çiftçi, Teknik Direktör Can Cangök, futbolcular ve taraftarlar katıldı. 26 yaşında TIR’la çarpıştığı kaza sonrası hastane yolunda hayata veda eden kırmızı beyazlı oyuncu için Balıkesirspor her yıl 15 Mart’ta gösterdiği vefasını bu yılda tekrarlayarak, eski futbolcusuna dua etti.

 

Sivasspor maçında attığı gol sonrası Nusret’in tuzlama hareketini yaptığı için sarı kart gören ve cezalı duruma düşen Bekamenga, Foxi Kethevoama ile lokma pişirip, arkadaşlarına ikram etti. Kamerunlu golcünün lokma pişirirken, hayli neşeli olduğu gözlendi. Basın mensupları Bekamenga’dan tuzlama hareketi yapmasını isterken, Başkan Çiftçi’den, “Konuyu uzatmak doğru değil” diyerek futbolcusuna engel oldu. Radyo programına açıklama yapan Teknik Direktör Can Cangök sarı kartla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Sadece kendi oyuncum için demiyorum. Her oyuncuya gol sevincinde tolerans gösterilmesi lazım. Bekamenga’nın gol sevincinde sırtı dönüktü, direkt tahrik söz konusu değil. Önümüzdeki hafta sahada olmaması bizim adımıza üzücü” ifadelerini kullandı. Futbol Şube Sorumlusu Harun Atabay ise, “Hakem Süleyman Abay, Bekamenga’ya  tuzlama hareketi yaptığı için değil, gol sonrası tribünlere forma numarasını gösterdiği ve seyircileri tahrik ettği iddiasıyla kart gösterdiğini söylemiş. Futbolcular gol sonrası sevinemeyecek mi?” sözleriyle Abay’a tepki gösterdi.  Bu arada Sivasspor maçında omzu çıktığı için ilk yarı bitiminde eldivenleri Vukovic’e devreden kaleci Atilla da etkinliğe katıldı. Dün çekilen MR’ında omzunda yırtık saptanmayan tecrübeli file bekçisi Mersin İdmanyurdu maçında oynamak istediğini söyledi.

 

CEZALI VE SAKAT FUTBOLCULAR

Balıkesirspor, zorlu Sivas deplasmanından bir puanla dönerken, 4 fire birden verdi. Kırmızı beyazlılarda Sivas maçında sarı kart gören Tomislav Glumac, Oğuzhan Çapar ve Christian Bekamenga cezalı duruma düştü. Balıkesirspor resmi internet sitesinin haberine göre, üç futbolcu 18 Mart Cumartesi günü oynanacak Mersin İdmanyurdu mücadelesinde forma giyemeyecek. Karşılaşmada sakatlanan ve ikinci yarı başlarken yerini Vukovic‘e bırakan kaleci Atilla‘nın omzunun çıktığı açıklandı. Atilla’nın durumu çekilecek Emar(MR) sonrası netlik kazanacak.

 

Nusret

BEKAMENGA  CEZALI

Balıkesirspor’un santraforu Bekamenga, Sivasspor karşısında  14′ncü golünü atmanın sevincini yaşadı.  Adana Demirspor ve Malatyaspor maçlarını golsüz çeken Kamerunlu, Sivasspor maçında yedek soyunmasına ve ikinci yarıda oyuna girmesine karşın skora tayin eden isim oldu. Ancak golün ardından   Nusret’in ünlü tuz serpme hareketini yaptığı için sarı kart görüp cezalı duruma düştü. Gerek Türkiye’de, gerekse Avrupa’da pek çok futbolcu gol attıktan sonra bu hareketi yapmasına rağmen kart görmezken, Bekamenga’nın sarı kartla cezalandırılması şaşkınlık yarattı. Hakem Süleyman Abay‘ın Bekamenga’nın Sivas taraftarına yönelik bu eylemi yaptığı için kart gösterdiği ileri sürüldü.

 

OKAN DA SINIRDA

Kırmızı beyazlılarda Okan Alkan, Sivasspor karşısında  bu sezon 7′nci sarı kartını gördü. Okan, Mersin maçında kart görmesi halinde Ümraniyespor ile erteleme maçında oynayamayacak.

 

BASININ HEDEFİNDE ABAY VAR

Balıkesir basınında hakem Süleyman Abay’ın başta penaltı olmak üzere hatalı kararları öne çıkarıldı. Haberci, “Abay’a rağmen bir puan”, Marmara Bölge, “Sivasabayspor : 1, Balıkesirspor: 1“, Yeni Haber,  “Hakeme rağmen puanla döndük”, Balıkesir Ekspres, “Karakterin adı Bal-Kes“, Artı Haber, “Yarışa tutunduk”, Balıkesir Birlik,  “Altın puan” manşeti attı.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu