GündemEkonomi

BALTOK A.Ş.’DEN O İDDİALARA YANIT

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Toplu Konut A.Ş. (BALTOK A.Ş.) tarafından açıklama yapılarak şirketin yüklenici firmaya hiçbir borcu olmadığı belirtildi.

Balıkesir Toplu konut A.Ş. (BALTOK A.Ş) tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘’Şirketimiz BALTOK A.Ş. (Balıkesir Toplu Konut A.Ş.) tarafından şehrimize kazandırılmakta olan ve inşası devam eden Balıkesir’in en büyük toplu konut projesi Yeni Karesi inşaatlarımızda, satış aşamasında olan 10 Blok 505 Daireden oluşan 1.Etap çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmıştır. Projemiz yüklenicisi Taşyapı Taahüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin çeşitli mali sorunları nedeniyle, projesi hazır ve ruhsatı alınmış ancak satışına henüz başlamadığımız 14 blok 800 dairelik 2.Etap inşaatlarına başlayamayacağını şirketimize bildirmiş ve sözleşmenin feshini talep etmiştir. Yüklenici firmanın fesih talebi değerlendirilmektedir.

Özellikle belirtmek isteriz ki; Yüklenici Firmaya, taraflar arasındaki sözleşmeye göre, bugüne kadarki inşaat ve imalat bedellerinin tümü ödenmiş olup BALTOK A.Ş.’nin Yüklenici Firmaya hiçbir borcu bulunmamaktadır.

Satış faaliyetleri devam eden, 1.Etap 10 Blok 505 Adet Dairenin dış cephe, iç duvar, pencere doğrama ve iç sıva imalatları büyük ölçüde tamamlanmış olup kalan eksik imalatlarına fesih işlemlerini müteakip, yerel firmalar ve BALTOK A.Ş. tarafından ara verilmeden kesintisiz devam edilecektir’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu