GündemEğitimİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Bandırma’da  Kızılay’a Taze Kan

Bandırma’da  Kızılay’a Taze Kan. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesi ile Kızılay, Kan ve Kök hücre bağışı topladı.  Bununla beraber Balıkesir’in  Bandırma ilçesinde düzenlenen bağışa  çoğunluğu gençlerden oluşan Bandırmalı vatandaşlar katılım gösterdi.

 

Asdasdasdasd

 

Gençler Sıraya Girdi

 

Gençlik haftası kapsamında  Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Kızılay kök hücre ve kan bağışı topladı. Bağış haberini duyan Bandırmalı gençler sıraya girdi.  Ayrıca Gençlik Haftası sebebi ile katılım oranı yüksekti. Düzenlenen kampanya ile kan ve kök hücre bağışının önemine dikkat çekmek istedi.

 

Fvvfvfvf

 

Bağışlar, Ayhan Songar Erkek Öğrenci Yurdu  ve Fatma Ana Kız Öğrenci Yurtlarında  Kızılay tarafından toplandı.

Bandırma’da  Kızılay’a Taze Kan

Gazete Merhaba

 

 

Kızılay Hakkında

Türk Kızılay ya da resmî adıyla Türkiye Kızılay Derneği, Türkiye’deki en büyük insani yardım kuruluşudur ve Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketinin bir parçasıdır. Türk Kızılay, kâr amacı gütmeyen (NGO), yardım ve hizmetleri karşılıksız olarak sağlayan ve kamu yararına çalışan bir gönüllü sosyal hizmet kuruluşudur. Personelinin bir kısmı gönüllü olarak, bir kısmı ise maaşlı olarak çalışır.

Tarihi

22 Ağustos 1864’te Cenevre’de 12 hükûmetin katılımı ile düzenlenen uluslararası toplantıda I. Cenevre Konvansiyonunun imzalaması ile Uluslararası Kızılhaç Komitesi kurulmasının önü açtı. Osmanlı hükûmeti bu anlaşmayı 5 Temmuz 1865’te onayladı. Ancak derneğin durumu ilk 40 yıl belirsiz kaldı.

 

Başlangıçta Osmanlı Devleti yöneticileri arasında bu cemiyetin fayda sağlamayacağı düşüncesi vardıYine de 1867 yılında Mekteb-i Tıbbiye hocası Dr. Abdullah Bey, Paris’te toplanan ilk Kızılhaç kongresine delege olarak gönderildi. Kongrede Milletlerarası Sıhhi Yardım Komitesine Türkiye delegesi seçilen Abdullah Bey, Osmanlı Devleti içinde yaralılara yardım derneği kurmak için Milletlerarası Yardım Komitesi Başkanlığından bir vekâletname aldı.

 

Ayrıca Balıkesir Hakkında            

 

Balıkesir, ülkemizin önemli şehirlerinden bir tanesidir. Bunun yanında kalabalık olması bakımından 17. şehirdir. Balıkesir ili Marmara Bölgesinde, Güney Marmara kısmında yer almaktadır. Ayrıca bu şehrin bir kısmı ise Ege bölgesi içerisinde yer almaktadır. Bu sebeple Balıkesir’in hem Marmara denizine hem de Ege denizine kıyısı var.

 

Balıkesir’in doğu kısmında Bursa ile Kütahya illeri yer almaktadır. Bununla birlikte Güney bölümünde ise Manisa ile İzmir illeri var. Ayrıca Balıkesir’in batı kısmında ise Çanakkale ili bulunmaktadır. Bununla birlikte Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesi, Yunanistan’ın Midilli Adasına komşu olma özelliğine sahiptir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu