Sağlıkİlçe Haberleri

Bandırma’da Solunum Rehabilitasyonu

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 10-16 Mart tarihleri arasında kutlanan Pulmoner Rehabilitasyon Haftası kapsamında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

Bandırma’da Solunum Rehabilitasyonu

Bandirmada Solunum Rehabilitasyonu 1
Bandırma’Da Solunum Rehabilitasyonu

“Nefes al, hareket et, yaşadığını fark et!” Sloganıyla Dikkat Çekiyor

Hastane personeli tarafından düzenlenen bilgilendirme standı, pulmoner rehabilitasyonun önemini vurgulamak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Hastanenin bahçesinde kurulan stant, “Nefes al, hareket et, yaşadığını fark et!” sloganıyla dikkat çekiyor. Konusunda uzman personeller, ziyaretçilere pulmoner rehabilitasyonun önemi ve uygulama alanları hakkında detaylı bilgiler veriyorlar. Ayrıca, uzun süreli solunum problemleri yaşayan hastalar için önerilen tıbbi tedavilerin yanı sıra fiziksel ve psikolojik rehabilitasyon yöntemlerini içeren broşürler dağıtılıyor.

Toplum Sağlığına Destek

Pulmoner rehabilitasyonun, hastalığın ilerlemesini engellemek ve etkilerini azaltmak adına önemli bir rol oynadığı vurgulanıyor. Bu kapsamda, hasta eğitimi ve sigara bırakma çalışmaları, bronşiyal hijyen teknikleri ve kontrollü solunum teknikleri, özel egzersiz programları, oksijen desteği, diyet planlaması ve psikososyal destek gibi çeşitli uygulamaların yer aldığı belirtiliyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Pulmoner Rehabilitasyon Haftası’nda yaptığı bu etkinlikle toplum sağlığını desteklemeyi ve solunum problemleriyle mücadelede farkındalığı artırmayı hedefliyor. Etkinlik, vatandaşların sağlık konularında bilinçlenmelerine ve sağlıklı yaşam biçimleri konusunda daha bilinçli kararlar almalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Pulmoner Rehabilitasyon Nedir?

Pulmoner rehabilitasyon bireyin mevcut akciğer hastalığına rağmen yaşamını olabildiğince normale yakın sürdürebilmesi için yapılan çalışmaların tümüdür. Yeterli tıbbi tedaviye rağmen nefes darlığı çeken, egzersiz toleransı azalmış veya günlük yaşam aktivitelerinde kısıtlanma gözlenen kronik solunum hastalığı olan her hasta pulmoner rehabilitasyon programına alınabilir.

Haber: Bülten

Bandırma’da Solunum Rehabilitasyonu

Balıkesir’de Hastane Çocuklara Renkli Bir Karşılama Sunuyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu