GündemEkonomi

BASİAD: “Balıkesir enerji verimliliğinde lider olabilir”

51 yıllık petrol, 53 yıllık doğalgaz ve 114 yıllık kömür kapasitesi kaldığını ifade eden BASİAD Başkan Vekili Ümit Baysal, “Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğinin merkezi konumda yer alabilecek durumundaki Balıkesir; bu konuda Türkiye’ye liderlik edebilir” dedi.

 

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği enerji konusunda faaliyet gösteren üyeleri ile “Enerji Verimliliği” toplantısı düzenlendi. Toplantıyla ilgili açıklamalarda bulunan BASİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ümit Baysal, enerji kaynaklarının sonsuz olmadığını ifade etti. 51 yıllık petrol, 53 yıllık doğalgaz ve 114 yıllık kömür kapasitesi kaldığını ifade eden Baysal, “Yenilenebilir enerji ve enerji verimliliğinin merkezi konumda yer alabilecek konumdaki Balıkesir; bu konuda Türkiye’ye liderlik edebilir” dedi.

“TASARRUF POLİTİKALARINA DESTEĞE HAZIRIZ”

Enerji verimliliğinin 6. Yakıt olarak değerlendirildiğini ifade eden Baysal, “BASİAD olarak bölgemizdeki sanayi firmaları ve KOBİ’lerimizin enerji verimliliğini en üst düzeye çıkarmak ve tasarruf politikalarına bölge olarak destek vermeyi planlamaktayız. Devlet acilen sektör temsilcileri ile el ele vererek enerji verimliliği danışmanlık şirketleri marifetiyle işletmelerin bilgilerini artırmak için platformlar kurulmasını teşvik etmeli. Bu platformlarda kalkınma ajanslarının etkin yer alması sağlanmalıdır. Bu girişimin ülke genelinde öncülüğünü yapmaya uygun bir numaralı il Balıkesir’dir” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu