Gündemİlçe Haberleri

Başkan Arslan Edremit’teki Yağış Hasarını İnceledi

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, ilçede etkili olan şiddetli yağışın neden olduğu sorunlara karşı belediye ekiplerinin gece ve gündüz süren çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Arslan Edremit’teki Yağış Hasarını İnceledi

Baskan Arslan Edremitteki Yagis Hasarini Inceledi 1

Başkan Arslan Çalışmaları Takip Etti

Edremit ilçesinde son günlerde etkili olan şiddetli yağışlar, Altınkum ve İkizçay Mahallesi’nde ciddi sorunlara neden oldu. Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, bu olumsuz etkileri en aza indirmek adına gece gündüz çalışan belediye ekiplerini ziyaret etti. Yağışın etkisiyle Zafer Köprüsü ilerisindeki demir köprünün çökmesi ve çaydaki taşkın nedeniyle cadde ve sokaklarda su baskınları oluştu. Başkan Arslan, belediye ekiplerinin bu noktalarda yaptığı çalışmaları yakından takip etti.

Baskan Arslan Edremitteki Yagis Hasarini Inceledi 2

Ekipler Önlem Aldı

Çalışmalar kapsamında, demir köprünün yıkılmasının ardından iş makineleri, ağaç parçalarının su baskınlarına neden olmasını önlemek adına dağdan gelen taşkınları engelledi. Ayrıca, ulaşımın aksamaması için ekipler yol kenarlarına set çekerek önlem aldı.

Baskan Arslan Edremitteki Yagis Hasarini Inceledi 3

” 24 saat görevdeler”

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD’dan gelen yağmur uyarısı sonrası ekiplerimiz harekete geçti. Zafer Köprüsü olarak bilinen mevkide çalışmaları sürdürdük. Büyükşehir BASKİ ekipleri, DSİ ve diğer kurumlarla koordineli şekilde önleyici tedbirler almaya devam ediyoruz. İş makinelerimiz olası taşkınlara karşı personelimizle birlikte görev başında. Muhtelif yerlerdeki sorunları çözmek için geceden itibaren anında müdahalede bulundular. Yine herhangi bir olumsuzluk yaşanması ihtimaline karşı 24 saat görevdeler” dedi.

Başkan Arslan, ayrıca Zeytinli Çayı üzerinde mahsur kalan bir vatandaşı sahil güvenlik ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak Edremit Belediyesi Afrodit Otel’de konaklatılan yerinde ziyaret etti.

Baskan Arslan Edremitteki Yagis Hasarini Inceledi 4

Haber: Elif Şahin

Edremit’te Asma Köprü Çöktü

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu