GündemEkonomiİlçe Haberleri

BAŞKAN AVCU, BİGADİÇ İVMEYİ YAKALDI

Ette ve sütte Bigadiç olarak iyi bir ivme yakalandığını söyleyen Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu bu ivmenin daha da yükselişe geçtiğine işaret etti. İlçede rutin aralıklarla sürdürülen süt dağıtımı projesi ile vatandaşlara kendi elleriyle süt ikramında bulundu.

Bigadiç Belediyesi tarafından kurulan ”Süt Çeşmesi’yle vatandaşlara ücretsiz süt dağıtımı gerçekleştirildi. 15 Temmuz Demokrasi Parkı’nda “Süt İç Sağlıklı Kal” sloganıyla düzenlenen etkinliğe, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Saran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Efe, Muzaffer Emiroğlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recep Saylak ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Tezcan Koç, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Değer, Ziraat Odası Başkanı Kamber Salur, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Halil Çolakoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Neşet Akbıyık, MHP İlçe Başkanı Emine Aygül, Belediye Meclisi üyeleri, okul müdürleri, muhtarlar, sivil toplum kuruşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Günlük 300 Ton Süt

Gün boyunca devam eden etkinlikte vatandaşlar, ücretsiz sütlerden yararlandı. Başkan Avcu, burada yaptığı konuşmada, Bigadiç’in günlük 300 ton süt üretimi olduğunu söyledi.Adapazarı’ndan İzmir’e kadar süt fabrikalarının buradan süt toplandığını belirten Avcu, şunları kaydetti: ”Balıkesir’de süt üretimi açısından zaten ilk sıradayız. Ette ve sütte Bigadiç olarak iyi bir ivme yakaladık, inşallah arttırarak devam ettireceğimize inanıyorum. Bugün de burada 5 yıldır her ayın son haftasında geleneksel hale getirdiğimiz ücretsiz süt dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Amacımız çocuklarımızı ve gençlerimizi gazlı içeceklerden uzak tutup, sağlıklı bir besin olan sütü öne çıkartarak, sağlıklı yetişip sağlıklı bir hayat sürmeleri ve bunu alışkanlık haline getirmeleridir” dedi. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu