Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Başkan Baysaldan Milletvekillere Çağrı

Başkan Ümit Baysal: ”Balıkesir 3. Bölgeye Alınmalı.” BASİAD 28.Dönem Milletvekili olacaklara bir çağrı yaptı. “Mecliste İlimizi Temsil Edecek Milletvekillerimizden İsteğimiz ”diyerek, 3.bölge talebinde bulundu.

 

….Başkan Baysaldan Milletvekillere Çağrı….

BASİAD Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Baysal’ dır. Baysal, “İllerarası Rekabetçilik Endeksi Çalışması”’nın Bölgesel Teşvik Uygulamasında Bölgelere yansıtılması gerekir. Bununla birlikte illerin olması gereken Bölge üzerine yaptıkları çalışma sonucu Balıkesir’in bütün İl olarak 3. Bölge’de yer alması gerektiğini açıkladı.

Rekabet Endeks

Ayrıca Balıkesir Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Baysal BASİAD olarak Bölgesel Teşvik Uygulamasında illerin bulunması gereken bölgenin tespitinin; “İllerin Rekabet Endeksi” sıralamaları ile örtüştürülmesi sonucu yaptıkları çalışma sonucu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bununla birlikte Başkan Ümit Baysal yaptıkları çalışmanın Balıkesir’in bütün il olarak Bölgesel Teşvik Uygulamasında 3. Bölgede yer alması gerektiğini tespit ettiklerini söyledi. Devamında Balıkesir’i Mecliste temsil edecek olan Balıkesir Milletvekillerinden; Balıkesir’in 3. Bölgeye alınması ile ilgili çalışma yapmalarını talep ettiklerini dile getirdi.

Baysal “Teşvik Planı”

Bunun beraberinde Ümit Baysal: “ Balıkesir’i ekonomik açıdan güçlendirmek, kalkınma dinamiklerini harekete geçirmek ve katma değeri yüksek ürün üretmek için gayret gösteriyoruz. Bu süreçte yeni yatırımlar çok büyük ölçüde ön plana çıkmaktadır. Ülkemizin kapsamlı bir teşvik planı var. Başta öncelikli ve stratejik yatırımlar olmak üzere bazı sektörel yatırımlara önemli destekler var. Yaptığımız değerlendirmeler Balıkesir Sanayisi açısından Bölgesel Destek Uygulamasının ön plana çıktığını göstermektedir. İlimizde alınan teşvik belgeleri takip ettiğinde bu yatırımların önemli bir kısmının tevsi, modernizasyon ve bölgesel teşvik uygulamasında yer alan yatırımlar olduğu görülmektedir.

İller arası Rekabet

Buna göre, 3.Bölgede yer alan Balıkesir Bilindiği gibi 21 Ağustos 2020 tarihinde 2. Bölgeye alınmıştır. Böylelikle devam eden süreçte; Savaştepe, Dursunbey, Sındırgı, Havran, Kepsut, İvrindi, Manyas ve Balya ilçelerimiz alt bölge desteğinden yararlanacak ilçeler arasında yer aldı. Bu durum bu ilçelerimiz açısından olumlu olmakla birlikte İlimizin bütünlüğü açısından dezavantajı ortadan kaldırmadı. Bundan dolayı ülkemizde yapıla “İllerarası Rekabet Endeksi” çalışmalarını inceledik. Bu çalışmaları bölgesel teşvik uygulaması ile örtüştürerek illerin olması gerektikleri bölge ile ilgili bir çalışma yaptık.

Bölgesel Teşvik

Sonuç olarak rekabet endekslerinde; Beşeri Sermaye, Yenilikçilik, Üretim ve Ticaret, Yaşanabilirlik alt endeksleri ve bileşenleri bilimsel formüller ile ele alınmaktadır. Son rekabet endeksine göre Balıkesir istediğimizin ötesinde 32. Sırada yer almaktadır. Buna göre sıralama ve alt kırımların değerleri itibari ile Balıkesir’in bütün il olarak olması gerektiği Bölge 3. Bölgedir. İlimizin rekabet gücü ve kalkınması için talebimiz Bölgesel Teşvik Uygulamasında Balıkesir’in 3. Bölgeye alınmasıdır.” dedi.

….Başkan Baysaldan Milletvekillere Çağrı….

Haber: Muhammed Can Akyürek

Daha fazla haber için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu