Balıkesir Son Dakika HaberleriEğitim

Başkan Burmali: ‘Çocuklarımız cehaletin kucağına itiliyor’

Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mahinur Burmali, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı başlangıcında çocukların yaşadığı ekonomik zorluklara ve eğitim sistemindeki sorunlara dikkat çekti. Başkan Burmali, çocukların açlık, sefalet ve cehaletle mücadele ettiği bir dönemde olduklarını vurguladı.

Başkan Burmali: ‘Çocuklarımız cehaletin kucağına itiliyor’

Baskan Burmali Cocuklarimiz Cehaletin Kucagina Itiyor 1

“Dinselleştirilen eğitim sistemi çocukları cehaletin pençesine itiyor”

Başkan Burmali’nin açıklamalarında “Yıllardır sistemli bir şekilde dinselleştirilen eğitim sistemi, çocukları cehaletin pençesine itiyor. Sosyal Devlet’in temel görevlerinden biri olan beslenme, barınma ve giyinme gibi en temel gereksinimleri karşılayamamasıyla birlikte, çocuklar doğru ve sağlıklı bir şekilde beslenemiyor, bedensel ve zihinsel gelişimleri olumsuz etkileniyor. Ayrıca, taşımalı eğitim kisvesi altında okulsuz bırakılan binlerce köyün çocukları cehaletin içinde çaresiz bırakılıyor.” ifadelerine yer verdi.

“Çocuklar okuduklarının %66’sını anlamıyor”

Başkan Burmali, bilim dışı olarak değerlendirdikleri 4+4+4 sistemi ile ülkenin geleceğinin karartıldığına dikkat çekti. Üniversite sınavlarında matematik ve fen bilimlerindeki düşük başarıların yanı sıra Türkçe okuduğunu anlama konusundaki sıkıntılarla ilgili üzücü verilerin olduğunu iletti.

Dernek Başkanı, çocukların %66’sının okuduğunu anlayamadığı bir ulusal araştırma sonucunu da olduğunu söyledi. Bu tablonun karşısında, hükümetin bazı şirketlerin vergi borçlarını silerken, öğrencilere yetersiz bir öğün yemeği sunmasını eleştirdi.

Başkan Burmali, Milli Eğitim Bakanlığı’na şu çağrılarda bulundu:

  • Çocuklarımızın bilimsel bilgiyle donatılarak dünya çocuklarıyla rekabet edebilmesini sağlamak için sorumluluğunuzu unutmayın.
  • “Milli” sıfatını taşıyan görevinizi yerine getirin.
  • Milli Eğitim Temel Kanunu esaslarını göz ardı etmeyin ve ihlal etmeyin.
  • Dinselleştirilen eğitim sistemine son verin, özellikle ÇEDES benzeri uygulamaları kaldırın.
  • Diyanet İşleri Başkanlığı ve tarikat-cemaat vakıf ve derneklerini bakanlığınızdan uzak tutun.
  • 4+4+4 ve taşımalı eğitim hatalarını düzeltin, köy okullarını açarak 12 yıl kesintisiz, ücretsiz, laik ve bilimsel eğitim sistemini hayata geçirin.

Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği, bu çağrılarla çocukların daha iyi bir eğitim ve yaşam şartlarına kavuşması için mücadele etmeye devam edeceğini belirtti.

Haber Merkezi

Balıkesir Üniversitesi İmzalı Uluslararası Yayın

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu