Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Başkan Burmali Sesleniyor: ‘Saldırılara karşı mücadele etmeliyiz’

Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mahinur Burmali, son dönemde artan Atatürk'e yönelik hakaretler ve saldırıları kınayarak, bu tür eylemlere karşı hukuki adımların atılmasını talep etti.

Başkan Burmali Sesleniyor: ‘Saldırılara karşı mücadele etmeliyiz’

Baskan Burmali Sesleniyorsaldirilara Karsi Mucadele Etmeliyiz 1

“Cezasız kaldıklarında cesaret buluyorlar”

Başkan Burmali, özellikle bazı siyasetçilerin yaptığı açıklamaların ve din adamı kılığında Atatürk ve Laik Cumhuriyet düşmanlarının cezasız kaldığı durumların, bu tür saldırıların cesaretlenmesine neden olduğunu ifade etti. Son örneği İzmir Konak Ferahlı Parkı’ndaki Atatürk büstünün tahrip edilmesiyle yaşanan bu saldırılara karşı Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği olarak tepkilerini dile getirdi.

“Atatürk büstleri sadece sanat eseri değil”

Atatürk heykellerinin ve büstlerinin sadece sanat eserleri olmadığını vurgulayan Başkan Burmali, bu eserlerin Türk ulusu için Atatürk ve Kuvayı Milliye kahramanları ile Ulusal Bağımsızlık Savaşı’nın simgeleri olduğunu hatırlattı. Ayrıca, 100 yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturan Atatürk ve Laiklik değerlerine saldırmanın kabul edilemez olduğunu belirtti.

“Herkesin değerlerimize sahip çıkması gerekiyor”

Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı, devlet yöneticileri, kamu görevlileri, siyasetçiler ve tüm vatandaşların bu değerlere sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Cumhuriyet’in temel taşı olan Atatürk ve Laiklik konusunda herhangi bir müdahaleye izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Burmali, bu tür menfur eylemleri şiddetle kınadıklarını ve faillerinin en kısa sürede bulunarak yargı önüne çıkarılmasını talep ettiklerini belirtti.  // Başkan Burmali Sesleniyor: ‘Saldırılara karşı mücadele etmeliyiz’

“Duyarlılığımızı sürdüreceğiz”

Balıkesir Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine yapılan her türlü saldırıya karşı duyarlılıklarını sürdüreceklerini ve bu değerlere sahip çıkmak için gereken her türlü adımı atmaya devam edeceklerini vurguladı.

Haber: Elif Şahin /// Başkan Burmali Sesleniyor: ‘Saldırılara karşı mücadele etmeliyiz’

İlginizi çekebilir; Başkan Burmali: ‘Çocuklarımız cehaletin kucağına itiliyor’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu