Gündemİlçe Haberleri

Başkan Çakıroğlu’ndan Kadınlar Günü Mesajı

Türk Anneler Derneği Başkanı Handan Çakıroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Çakıroğlu'nun mesajı şu şekilde:

Başkan Çakıroğlu’ndan Kadınlar Günü Mesajı

Baskan Cakiroglundan Kadinlar Gunu Mesaji 3
Başkan Çakıroğlu’Ndan Kadınlar Günü Mesajı

Başkan Handan Çakıroğlu’nun Mesajı

Bu gün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Dünya genelinde kadınlara yönelik yaşanan zulüm ve haksızlıklara karşı, 1800’lerde Amerika’da kadınların gerçekleştirdiği grevde 129 kadın hayatını kaybetti. Bu olay, 8 Mart’ın tüm dünyada “Kadın Hakları Günü” olarak anılmasına yol açtı. Ülkemizde de 1921 yılından beri bu gün kadın hakları günü olarak kutlanmaktadır.

“2000’li yılların ilk çeyreğinde bile, bu hakları elde etmek için mücadele veren ülkeler bulunmaktadır”

Eşit, özgür ve adil bir dünyada yaşamak için kadınların mücadelesi sürüyor. Güçlü kadınlar, etraflarına güç ve umut verir. İyi yetişmiş ve eğitimli bir kadının yetiştirdiği çocuklar, aydın fikirli, özgür ve demokrat nesiller oluşturur. Bu nedenle kız çocuklarımızı eğitmeli, desteklemeli ve okutmamız gerekmektedir. Ancak ne yazık ki, bazı ülkelerde kadınların sosyal, siyasi ve ekonomik hakları hala eşit değildir. 2000’li yılların ilk çeyreğinde bile, bu hakları elde etmek için mücadele veren ülkeler bulunmaktadır.

“Bu haklarımızı büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk sayesinde çoğu ülkeden önce kazandık”

Türk kadınları olarak, bu haklarımızı büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk sayesinde çoğu ülkeden önce kazandık. Ancak hala kadın cinayetleri, kadına şiddet ve diğer kötü durumlarla mücadele etmekteyiz. Bir ülkede bilgi, kültür ve eğitim görmüş kadınlara büyük ihtiyaç vardır. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yeryüzünde gördüğünüz her güzel şey kadınların eseridir” sözü, kadınlara olan inancını ve güvenini yansıtır.

“Bizler her günü “Mutlu Kadınlar Günü” olarak kutlamak istiyoruz”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların toplumsal hayattaki eşitlik ve adalet mücadelesi devam etmektedir. Ancak bizler her günü “Mutlu Kadınlar Günü” olarak kutlamak istiyoruz. Kadınlar annedir, güçlüdür ve yol göstericidir. Bu duygularla, daha güzel, daha özgür ve daha eşit bir dünyada yaşamak dileğiyle, “Dünya Kadın Hakları Günü”nüzü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Haber: Bülten

Başkan Çakıroğlu’ndan Kadınlar Günü Mesajı

CHP Kadın Kolları Türkiye Genelinde 8 Mart Basın Açıklaması Yaptı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu