Özel HaberlerGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriSağlık

Başkan Gümüş Eş Değer İlaçlar Hakkında Bilgi Verdi

Balıkesir Eczacı Odası Başkanı Göksel Gümüş, eş değer ilaçlar hakkında vatandaşlara önemli bilgiler sundu. Göksel Gümüş, “Sağlık Bakanlığı'nın 2009 yılında yayımladığı ‘Eş Değer İlaç’ yönetmeliğiyle eczacılar bu konuda yetkin ve uzmandır.” dedi.

Başkan Gümüş Eş Değer İlaçlar Hakkında Bilgi Verdi

Baskan Gumus Es Deger Ilaclar Hakkinda Bilgi Verdi

Orijinal İlacın Aynısı

Göksel Gümüş, eş değer ilaçların orijinal ilaçlarla birebir aynı olduğunu, biyoeşdeğerlik çalışmalarıyla bunun kanıtlandığını ve Sağlık Bakanlığı’nın onayının ardından üretime izin verildiğini açıkladı. Ticari nedenlerden dolayı fiyat farklılıkları olabileceğini belirten Gümüş, ancak eşdeğer ilaçların orijinal ilacın tamamen aynısı olduğunu vurguladı. Gümüş, bazen hastaların psikolojik etkiler nedeniyle eşdeğer ilaçlara şüpheyle yaklaşabileceğini ifade etti. Ancak eczacıların her zaman reçetede yazılanın aynısını vermek istediklerini ve bu konuda prosedürlerin önemli olduğunu belirtti.

Eczacılara Güvenin ve Destek Olun

Eş değer ilaçlar ile orijinal ilaçlar arasında çeşitli sebeplerden dolayı fiyat farklarının olabileceğini ifade eden Göksel Gümüş, “Eczanelerde ilaç bulunmaması, fiyat farkları ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ödeme politikaları gibi nedenlerle eczacıların eş değer ilaçları tercih etmek zorunda kalabileceğini durumlar olşabiliyor. Vatandaşlarımızın eczacılara güvenmelerini ve destek olmalarını rica ediyorum” diye kendini ifade etti.

Sağlık konusunda doğru tercihlerin, eczacılarla işbirliği içinde yapılabileceğini vurgulayan Göksel Gümüş, vatandaşlara bu konuda bilinçli ve güvenli bir yaklaşım sergilemelerini önerdi.

Haber Merkezi

Balıkesir Eczacı Oda Başkan ve Yönetimi 2024’ü Kutladı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu