Gündemİlçe Haberleri

Başkan Özcan’dan Erzincan Çağrısı

Erzincan'da yaşanan altın madeni faciası sonrasında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gürkan Özcan, çevresel felaketlere dikkat çeken önemli bir açıklama yaptı. 

Başkan Özcan’dan Erzincan Çağrısı

Imo Balikesir Subesinde Yeni Baskan Belirlendi 1
Başkan Özcan’Dan Erzincan Çağrısı

“Önceden Uyarılara Rağmen”

Özcan, yaptığı açıklamada, devasa boyuttaki çöp komplekslerinin yanı sıra maden işletmesinin tahribatına da değindi. TMMOB tarafından daha önce pek çok kez dava açıldığına ve teknik raporlarla ortaya konan tehlikelerin kamuoyuna duyurulduğuna vurgu yaptı. Ancak uyarıların dikkate alınmadığını ve hükümetin veya yerel idarelerin gereken önlemleri almadığını belirtti.

“ÇED Raporuna İtiraz Edildi, Ancak…”

Özcan, firmanın kapasite artışı ve ek tesisler için verilen Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporuna yapılan itirazların dikkate alınmadığını ifade etti. Siyanürlü altın madenciliğinin taşıdığı risklerin dile getirildiğini ve bölgenin depremsellik ve heyelan açısından tehlikeli olduğunu vurguladı.

“Faaliyet Durdurulmalı”

Başkan Özcan, 2022’de yaşanan bir olayı da hatırlatarak, siyanürlü solüsyon taşıyan boruların sızıntı yaparak çevresel tahribata yol açtığını ve bu durumun bilindiğini aktardı. Ancak ÇED raporunda bu uyarıların dikkate alınmadığını ve davanın reddedildiğini belirtti. Özcan, işletmenin faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilmesine rağmen bu kararın kaldırıldığını ve faaliyetin devam etmesine izin verildiğini ifade etti. Son olarak, işletmenin acilen kapatılması gerektiğini vurguladı.

Haber: Bülten

Başkan Özcan’dan Erzincan Çağrısı

Erzincan’da Altın Madeninde Toprak Kayması: 7 Kişi Gözaltında

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu