Özel HaberlerGündem

“Baski ile Sorunumuz Var”

“BASKİ İLE SORUNUMUZ VAR”

 

Bu hafta “ Muhtarlar Konuşuyor” köşemizin konuğu Hasan Basri Çantay Mahalle Muhtarı Ali Şuri Küçükoğlu oldu. Alt yapının yetersizliğinden dolayı sürekli sorun yaşadıklarını dile getiren Küçükoğlu; ” BASKİ’nin kendi görev alanına giren altyapı çalışmalarında, iyi projelendirilmemiş ve bir parça üstünkörü çalışmalarından şikayetçi olduklarını belirtti. Kanalizasyon gibi alt yapı sorunlarıyla boğuştuklarını ve mahalle içinde yaşanan bu tür sorunların mahalle sakinlerini çileden çıkarttığını söyleyen Muhtar Küçükoğlu Büyükşehir Merhaba’ya  Mahallelerinde logarların işlevini tam yapamaması gibi alt yapı hizmetlerinin eksik oluşundan yakındı.

 

Hasan Basri Çantay Mahallesi Muhtarı Ali Şuri Küçükoğlu, “Logarlar işlevini tam yapmıyor. Daha doğrusu yeterli gelmiyor. Var olan tahliye boruları da ihtiyacı karşılamıyor, küçük kalıyor. Bu konuda sıkıntımız büyük. Mahalle sakinleri de bu konudan çok şikayetçi. Vatandaş hem maddi hem de manevi olarak bir çıkmazın içine girdi” dedi.

 

“6 aydır sonuç yok”

BASKİ’nin  iyi projelendirilmemiş ve düzgün olarak inşa edilmemiş çalışmalarından dolayı  mahalle sakinlerinin mağdur olduklarını dile getiren Küçükoğlu, “BASKİ ile sorunlarımız halen devam ediyor. Mahallemizdeki kanal ve su arızalarının giderilmesinden sonra, asfalt malzemesi atılmadığı için, çalışma yapılan alan çukur olarak kalıyor. Çalışmalardan sonra üstünkörü kapatılıyor. İşin arkası takip edilmiyor. Bu yüzden de vatandaş mağdur oluyor. Eskiden yapılan çalışmalarda yaması yapılıp, asfaltı atılıp, kapatılıyordu. Ama şu an öyle değil ve mahalle delik deşik. Ben bu konu ile ilgili bir çok defa başvuruda bulundum ama bir sonuç alamadım. Muhtarlık çevresi olsun, ara sokaklar olsun, her yerde  benzer sorunlar devam ediyor. BASKİ’yi aradığımda sorunlarımızın  kayıtlı olduğunu ve yapacaklarını söylüyorlar ama 6 aydır sonuç yok. 3 kere dilekçe verdim. Yukardan yağmur suyu gelince de her yer çamur, taş oluyor. Bu sorunumuzun bir an önce çözülmesini istiyorum” dedi.

 

Onlar ne iş yapıyorlar?

Belediye’nin diğer birimleriyle herhangi bir sorun yaşamadıklarını da belirten Küçükoğlu, “ Belediyeler ile herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Dediğim gibi bizim sorunumuz BASKİ ile. Konuyla ilgili olarak belediyeden yardım istedik ama Genel Müdürlük olduğu için müdahale edemediklerini söylediler. Ayrıca bu sorun  sadece benim mahallemde değil.  Diğer mahalle muhtarları ile de konuşuyoruz. Onların da BASKİ ile benzer sıkıntıları var. 9 tane merkez mahalle muhtarıyız. 94 tane kırsal mahalle muhtarı var. Merkezdekileri halledip sonra diğerlerini çözüme kavuşturmaları gerekiyor bence. Bize diğer ilçelerinin de olduğunu ve sadece burasının sorunları ile ilgilenmediklerini söylüyorlar. Fakat diğer ilçelerimizde de BASKİ’nin şubeleri var. Onlar ne iş yapıyorlar peki. Ben de eski belediyeciyim. Neyin ne şekilde yapılması gerektiğini biliyorum” şeklinde konuştu.

 

Yoldaş Kocaer

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu