GündemDünyadan HaberlerEğitim

BAUN’DA “MEHMET AKİF ERSOY” SÖYLEŞİSİ

Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” söyleşisi gerçekleştirilirken, katılım yoğun oldu.

Balıkesir Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Büyük Türkiye Düşünen Gençlik Platformu, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Yörük Türkmen Kültürünü Araştırma Topluluğu ile Balıkesir Yörük ve Türkmen Federasyonu iş birliğiyle “Milletin Şairi İstiklalin Şiiri; İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy” başlıklı bir söyleşi düzenlendi. Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir’in de katıldığı ve Fakülte Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; öğretim elemanları ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Narlı, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ve Eğitimci Yazar Yusuf Akgül konuşmacı oldu. Etkinlikte konuşmacılar tarafından; Mehmet Akif Ersoy’un yaşamı, İstiklal Marşının edebi yönü ve önemi ile Balıkesir ile ilişkileri hakkında bilgiler paylaşıldı.
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir de etkinlikte bir konuşma yaparak, milletin bağımsızlık mücadelesinin başarısı bağlamında İstiklal Marşının önemine vurgu yaparken, etkinliği düzenleyenler ile konuşmacılara teşekkür etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu