Eğitimİlçe Haberleri

BAÜN’de Yetiştirme Çiftliği’nde Öğrencilere Fırsatlar

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Veteriner Fakültesi, Türkiye'nin tarım ve hayvancılık sektörüne değer katan çalışmalarına bir yenisini ekliyor.

BAÜN’de Yetiştirme Çiftliği’nde Öğrencilere Fırsatlar

Baunde Yetistirme Ciftliginde Ogrencilere Firsatlar 1

“Türkiye’yi doyuran il” sloganıyla anılan Balıkesir’de faaliyet gösteren BAÜN Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yer alan yetiştirme çiftliği, öğrencilere benzersiz bir uygulama deneyimi sunuyor.

Pratik Eğitim İmkanları

Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi, eğitim, araştırma ve uygulama faaliyetlerini bir arada yürüterek öğrencilere gerçek bir çalışma ortamında deneyim kazanma fırsatı sunuyor. Uygulamalı temel derslerde öğrendikleri bilgileri, yetiştirme çiftliğinde uygulamaya dökme imkanı bulan öğrenciler, teorik bilgilerini pratikte pekiştirme şansına sahip oluyor.

Konu Başlıkları

  1. Hayvan Irkları ve Barınak Yapıları: Yetiştirme çiftliğinde öğrenciler, çeşitli hayvan ırkları ve barınak yapıları konusunda eğitim alarak saha deneyimi kazanıyor.
  2. Üretim Modelleri: Veteriner Fakültesi öğrencileri, çiftlikte uygulanan üretim modellerini inceleyerek sektördeki güncel gelişmeleri takip ediyor.
  3. Bulaşıcı Hastalıklar: Öğrenciler, çiftlikte bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve kontrolü konularında eğitim alarak mesleki bilgi ve becerilerini arttırıyor.

Baunde Yetistirme Ciftliginde Ogrencilere Firsatlar 2

Çiftlik Kapasitesi

Balıkesir Üniversitesi Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi, 250 dönüm arazi üzerinde faaliyet gösteriyor. 125 baş adet anaç koyun ile toplamda 200 başlık bir popülasyona sahip. Ayrıca, çiftlikte ATAK-S hibrit tavuklarla serbest dolaşımlı üretim sistemi içinde yumurta üretimi ve araştırmalar da gerçekleşiyor.

Tarım ve Yem Üretimi

Üniversitenin kendi yerleşkesinde bulunan 520 dönüm tarım alanında gerçekleştirilen üretim faaliyetleriyle çiftlikteki hayvanların yem ihtiyacı karşılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Küçükbaş Hayvan aşılama takvimine uygun olarak periyodik aralıklarla yapılan aşılar ve kayıt altına alınan hayvanlar, sektör standartlarına uygun olarak yetiştiriliyor.

Haber: Muhammed Can Akyürek

BAÜN Öğrencileri Geliştirdikleri Oyunla İkinci Oldu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu