Siyaset

Özgür Özel: ‘AK Parti Kazanacak Aday Bulamıyor’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti'nin yerel seçim adaylarını açıklamakta gecikmesinin nedenini açıkladı.

Özgür Özel: ‘AK Parti Kazanacak Aday Bulamıyor’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti’nin yerel seçim adaylarını açıklamakta gecikmesinin nedenini açıkladı. Özel, gazeteci Murat Yetkin’e yaptığı açıklamada, anket sonuçlarına göre AK Parti’nin CHP’ye karşı kazanacak aday bulamadığını ifade etti.

Özgür Özel, yerel seçim hazırlıklarını değerlendirirken, partilerarası rekabetin yanı sıra tabanın da seçimlerde etkili olacağına inandıklarını belirtti. Anket şirketlerinin İstanbul ve Ankara’da AK Parti için kazanacak aday bulmakta zorlandığını söyleyen Özel, bu yerel seçimin adeta bir ünvan maçı niteliğinde olduğunu vurguladı.

AK Parti’nin aday belirleme sürecinde yaşanan gecikmeye dikkat çeken CHP Genel Başkanı, bu durumu AK Parti’nin rekabet avantajını kaybetmesine bağladı. Özel, yerel seçimlerin önemine vurgu yaparak, AK Parti’nin aday belirleme sürecinin partinin genel seçim stratejisi üzerinde de etkili olabileceğini ifade etti.

Murat Yetkin’in Özgür Özel ile söyleşisinin ilgili bölümü şöyle:

“2 Ocak, 2024’ün ilk mülakatı; Genel Başkanlık makam odası. Konu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Aralık 2023 başında aday isimlendirmeye 15 Aralık’ta başlayacağını söylemesi, sonra bunu Aralık sonuna ertelemesi ama 2024’e geldiğimiz halde henüz ortada isim olmamasına geliyor.

‘Anket şirketlerinin bana söylediği’ diyor Özel, ‘İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş’ın karşısında ölçmedikleri kişi kalmamış. Ekrem Bey’e karşı 20, Mansur Bey’e karşı 12 ismin başarı şansını ölçtüklerini duyuyoruz. Ama hâlâ adaylarımızı zorlayacak adayları bulamıyorlar.

 

 

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan Açıklaması

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu