Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Kardeş ülke, en önemli ortak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Arabistan Açıklaması

Ankara’da düzenlenen “2023 Yılı Dış Ticaret Rakamları Açıklaması” programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sporun politika aracı olarak kullanıldığını belirterek, muhalefet aktörlerini eleştirdi. Erdoğan, “Muhalefet aktörleri gündeme gelmek uğruna nefret siyasetine gönüllü figüranlık yapıyor” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin başarılı dış ticaret rakamlarını paylaştığı konuşmasında, muhalefetin spor üzerinden Türkiye’yi hedef aldığını ifade etti. Sporun birleştirici bir güç olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Ancak muhalefet aktörleri gündeme gelmek uğruna sporu ve sporcuları hedef alarak, nefret siyasetine gönüllü figüranlık yapıyor” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin 2023 yılındaki dış ticaret başarısını değerlendirirken, ülkenin ekonomik gücünü ve hedeflerini vurguladı. Erdoğan, aynı zamanda ülkedeki siyasi atmosferle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'In Suudi Arabistan Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“MUHALEFET NEFRET SİYASETİNE GÖNÜLLÜ FİGÜRANLIK YAPIYOR”

“Yaz aylarında ülkemizin en önemli gelir kalemlerinden turizmi baltalamaya yönelik dış bağlantılı bir kampanya yürütülmüştü. Şimdi benzer bir kampanyanın muhalefet partilerinin de desteğiyle spor üzerinden oluşturulmaya çalışıldığını görüyoruz. Asla tasvip etmeyeceğimiz nefret söylemleriyle insanlar hedef alınıyor. İslam düşmanlığına ve yabancı karşıtlığına varan bir furyayla karşı karşıyayız. Muhalefet aktörleri de gündeme gelmek uğruna bu pespaye nefret siyasetine gönüllü figüranlık yapmaktadır. Bu nefret dalgasının ülkemizin en önemli ticari ortaklarından olan kardeş ülkeleri hedef alması asla tesadüfi değildir. Burada Türkiye’ye yönelik sinsi bir operasyon, çok açık bir sabotaj girişimi vardır. Nasıl daha önceki kirli senaryoları yırtıp attıysak Allah’ın izniyle bu operasyonu da boşa çıkaracağız.”

“TÜRKİYE YILDA YÜZDE 6 ORANINDA BÜYÜDÜ”

Ülkemiz yatırım, istihdam, üretim ve ihracat yoluyla büyüme ilkeleri doğrultusunda başarı hikayeleri yazmaya devam ediyor. Rahatsız olanlar var bunlara bakmayacağız. Yakın geçmişimizde maruz kaldığımız sıkıntıları dikkate aldığımızda ekonomide elde ettiğimiz başarıların ne denli önemli olduğu daha iyi anlaşılacaktır. 2012-2022 döneminde dünya ekonomisi yıllık ortalama yüzde 3,4 büyürken Türkiye yıllık ortalama yüzde 6 oranında büyüme kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'In Suudi Arabistan Açıklaması

“EN BÜYÜK BAŞ AĞRIMIZ ENFLASYON”

Dünyadaki diğer ekonomiler gibi bizim de en büyük baş ağrımız hayat pahalılığının tetiklediği enflasyondur. Enflasyon hala yüksek devam ediyor. Enflasyonu tekrar tek haneli rakamlara indirmeyi hedefliyoruz. Son dönemde uyguladığımız tedbirler enflasyonun ateşini düşürmeye başlamıştır. Hayat pahalılığına karşı bir tarafta denetimlerin, diğer tarafta tedbir ve düzenlemelerin olduğu çift kulvarlı şekilde yürütüyoruz. Bu sürecin sonunda, daha önce olduğu gibi vatandaşımızın günlük hayatından çıkartacağız.

 

AA

Yerel Seçim Süreci Başlıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu