SiyasetTürkiye Gündemi

Yerel Seçim Süreci Bugün Başlıyor

Bugün itibariyle, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için seçim süreci resmen başlıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen takvime göre, önemli aşamaların yaşanacağı süreç, yerel yönetimlerin belirleneceği kritik bir dönemi başlatıyor.

Yerel Seçim Süreci Bugün Başlıyor

Secimic

Seçim Takvime Göre 2 Ocak’ta Start Alıyor

Seçim takvimine göre, 2 Ocak’ta muhtarlık bölgesi askı listelerinin dökümüne başlanacak ve aynı gün seçime katılabilecek siyasi partiler YSK tarafından ilan edilecek. Partilerin, seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarına dair bildirimleri 3 Ocak’ta YSK’ye ulaşacak. Muhtarlık bölgesi askı listeleri ile tutuklular ve taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri, 4 Ocak’ta ilçe seçim kurullarınca güncellenmek üzere askıya çıkarılacak. Bu süreç içinde, seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenler için başvurular da 4 Ocak’ta başlayacak.

Seçim Takviminin İlk Aşamaları:

  • 10 Ocak: Partiler, aday tespiti usul ve esaslarını belirlemek üzere YSK’ye bildirimlerini yapacak.
  • 17 Ocak: Muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri askıdan indirilecek. Bu tarihe kadar yapılan itirazlar sona erecek.
  • 27 Ocak: Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri belirlenmek üzere YSK tarafından kura çekilecek ve ilan edilecek.

Bu süreç, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek olan Mahalli İdareler Seçimleri için belirlenen oy verme gününe kadar devam edecek. Seçim sürecindeki diğer aşamalar, YSK tarafından belirlenen takvime göre ilerleyecek.

Haber Merkezi

Yerel seçim süreci yarın başlıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu