TeknolojiGündem

BAÜN’den Teknoloji Atağı: Uydu Kuluçka Merkezi Hizmete Açıldı

Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Uydu Kuluçka Merkezi, Bakan Mehmet Fatih Kacır'ın Katılımıyla Açıldı

BAÜN’den Teknoloji Atağı: Uydu Kuluçka Merkezi Hizmete Açıldı

Balıkesir Üniversitesi’nin Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde bulunan Uydu Kuluçka Merkezi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla resmi olarak açıldı. Açılış töreni, Ahmet Edip Uğur Gençlik, Kültür ve Aktivite Merkezi’nde gerçekleştirildi ve birçok önemli ismin katılımıyla gerçekleşti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu’nun da aralarında bulunduğu protokol üyelerinin yanı sıra öğrenciler de törene katıldı.

Baün'Den Teknoloji Atağı: Uydu Kuluçka Merkezi Hizmete Açıldı

Bakan Kacır, açılış konuşmasında Balıkesir Teknokent’in geniş yelpazede girişimleri destekleyerek şehrin girişimcilik ekosistemine yeni bir merkez kazandırdığını belirtti. Açılışı yapılan Uydu Kuluçka Merkezi’nin, Balıkesir’in katma değer ve teknoloji odaklı kalkınmasına ivme kazandıracağını vurguladı.

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da yaptıkları konuşmalarda merkezin şehre sağlayacağı katkılara vurgu yaparak hayırlı olması dileğinde bulundular.

Açılış töreni, kurdele kesimi ile sona erdi. Program sırasında Bakan Mehmet Fatih Kacır, Balıkesir Üniversitesi Öğrenci Topluluklarındaki öğrencilerle bir araya gelerek, öğrencilerin gerçekleştirdiği çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Baün'Den Teknoloji Atağı: Uydu Kuluçka Merkezi Hizmete Açıldı

 

Haber: Bülten

Bakan Kacır Türkiye’nin Uzay Programını Balıkesir’de Anlattı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu