Gündem

Vali Ustaoğlu’ndan Nevruz’a Vurgu

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Nevruz'un Türk dünyasında tabiatın yeniden canlanışını ve dirilişini ifade eden köklü bir geleneğimiz olduğunu vurguladı.

Vali Ustaoğlu’ndan Nevruz’a Vurgu

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Nevruz’un Türk dünyasında tabiatın yeniden canlanışını ve dirilişini ifade eden köklü bir geleneğimiz olduğunu vurguladı. Vali Ustaoğlu, “Bayramlar, millî şuur ve birliğe önemli katkılar sağlayan özel günlerdir.” diyerek, Nevruz Bayramı’nın farklı kültürlere sahip ülkelerde asırlardır ortak bir coşkuyla kutlanmasının, Türk milletinin tarihi ve kültürel zenginliğini gösterdiğini belirtti.

Geçmişten günümüze uzanan köklü bir geleneğe sahip Nevruz’un, kutlandığı bölgelerde dayanışma ve kardeşlik duygularını güçlendirdiğine dikkat çeken Vali Ustaoğlu, “Nevruz, baharın gelmesiyle bereketin ve bolluğun müjdecisi olmakla birlikte, farklı milletlerin ortak kültürel zenginliğini de yansıtmaktadır.” dedi. Son olarak, Vali Ustaoğlu, “Birlik ve beraberliğin en güzel sembollerinden biri olan Nevruz Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.” ifadeleriyle mesajını tamamladı.

 

Haber: Bülten

Baharın Müjdesi: Nevruz

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu