GündemEğitim

Bayrak ve Vatan Sevgisi

Nuran  Oğuz Anaokulu’nda  çocuklara bayrak ve vatan sevgisini kazandırmak adına anlamlı bir etkinlik yapıldı.

 

 

Etkinliğe katılan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz,  “Vatan, millet ve bayrak sevgisinin küçükken aşılanması gerektiğini ve bu sevginin her zaman yüreğimizde olması gerektiğini söyledi.

 

“Sözde değil özde sevgiler”

Başkan Yılmaz, “Şanlı bayrağımızı andığımız çok güzel bir etkinlikteyiz. Her şeyin özü başlangıçta. Gömleğin ilk düğmesini doğru iliklemek gerekiyor. Çocuklarımıza bayrak sevgisini aşıladıkları için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Müdüre hanım bayrağımızın renkleriyle çok anlamlı bir şekilde giyinmiş. Ülkemiz, memleketimiz dünyanın en güzel coğrafyalarından birinde ve bu topraklara gençlerimiz sahip çıktığı sürece bizlere ait olmaya, bayrağımız dalgalanmaya devam edecek. Bu sevgi küçükken aşılanması ve vatan, millet ve bayrak sevgisinin her zaman yüreğimizde olması gerekiyor. Sözde sevgilerin özde sevgiler olması gerekiyor. Devlet, millet sevgisi, kamunun değerleri, bu yaşlarda aşılandığı zaman bir daha asla değişmez. Bu uğurda emek sarf eden tüm milli eğitim camiasına, Nuran teyze gibi vatan sevgisiyle bu gençlere her şeyini veren insanlar olduğu sürece bu milletin sırtı yere gelmez” dedi.

 

“Onur duyuyorum ve mutluyum”

Etkinlik sonrası Büyükşehir Merhaba’ya konuşan Nuran Oğuz, “güzel bir etkinliğe sahne oldu okulumuz. Bugün çok mutluyum. Bütün müdürlerimi bir arada gördüm. Çocuklarımı gördüm. Daha önceden hep beraber böyle bir toplanamamıştık. Sağ olsun müdüre hanımıza çok teşekkür ediyorum. Benden mutlu kimse yok. Etkinlik çok güzel geçti. Her zaman okul etkinlikler düzenliyor. Bugün de bayrağımızı çok güz<el temsil ettiler. En kıymetli bayrağımız. Bayrağı sevmeyen Türkiye’yi sevmez. Benim mutluğumun bir diğer sebebi de ben istiklal madalyası sahibi babanın evladıyım. Benim bu okullar liseler değil. Bunları imkânı olan herkes yapabilir. Ödülüm istiklal madalyası kaldı. Bir de rahmetli eşim başladı buna ve sonrasında ben devam ettim. Balıkesir’de Türkiye büyük millet meclisi onur ödülü aldım. Bu ikisi iftihar ediyorum ve övünüyorum. Onur duyuyorum ve mutluyum” dedi.

 

“Bayrak ve vatan sevgisi çok önemli”

Büyükşehir Merhaba’ya etkinliği değerlendiren Okul müdürü Nazmiye Yıldız, “Çocuklara bayrak ve vatan sevgisini kazandırmak adına anlamlı bir etkinlik yapalım istedik. Bugün de etkinliğimiz oldu. İstedik ki hem İstiklal Marşımızın yıl dönümü hem de 18  Mart Çanakkale şehitlerimizin yıldönümü. Bu nedenle ikisini birleştirip konsept oluşturup, bir program hazırladık. Velilerimizin, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla desteğiyle oluşturduk bu programı. Bayrak sevgisi vatan sevgisi çok önemli. Çocuklar küçük yaşlarda bunu öğrenirlerse bu duygular ile büyürlerse hiçbir zaman vatanlarına bayraklarına kötülük düşünmeyecekler. Ben de bu duygularla büyüdüm. Bayrak, vatan dendiği zaman insanın tüyleri diken diken olur ya ben de öyle oluyorum. Hepimiz Türk’üz, Türk bayrağının altında yaşıyoruz. Bu anlamlı güne bizler de değer katalım  istedik. Öğrencilerimiz özverili bir şekilde çalıştılar. Kendilerine tişörtler boyadılar. Okulu bize kazandıran Nuran teyzemiz başta olmak üzere belediye başkanımıza, milli eğitim müdürlerimize, velilerimize bizi yalnız bırakmayıp, destek oldukları için çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Nuran Oğuz Anaokulu’nun yaptığı etkinliğe, Nuran Oğuz, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay,  Milli Eğitim Daire Müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

Yoldaş Kocaer

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu