GündemÖzel Haberler

Şehir Şimdi Canlandı

Karesi Belediyesi tarafından yenilenen caddeler dikkat çekiyor.

 

Yeşilli Caddesi, esnaf ve vatandaşlar tarafından  beğeniyle karşılandı. Caddenin yenilenen yüzünü Büyükşehir MERHABA’ya değerlendiren vatandaşlar, en fazla ilgiyi duvar boyamalarının çektiğini söylediler.

 

Yeşilçam aktörleri ve kültürel değerlerin de yansıtıldığı rengarenk duvarlar vatandaşlar tarafından ilgi görürken, bu durum en çok esnafı sevindiriyor. Öğrenciler ve şehirde yaşayanlar çizilen resimlerin önünde fotoğraf çektirip anı oluşturuyor.

 

 

Hilmi Ulusoy: Sokak hareketlendi. Başta kilit parke taşı döşemelerinin yapılmasıyla birlikte Yeşilli Caddesi’ne bir hareketlilik geldi. Bunun akabinde duvarların boyanması ve Yeşilçam aktörlerinin yaşatılması da caddemizin canlanmasını sağladı. Bu gibi faaliyetlerin yapılması bizleri de çok mutlu ediyor. Hem göze hitap eden bir caddede mutlulukla yürüyoruz. Hem de Balıkesir’e dışardan gelen vatandaşlar bu tür çalışmalarla Balıkesir’i daha iyi tanıyabiliyorlar. Yeşilli caddesinin eski halinde pek sokağa girmek istenilmezdi. Çünkü hem eski hem de tenhaydı. Ama şimdi renklendi. Canlandı. İnsanlar rahatlıkla ve zevkle geçiyorlar sokaktan.

 

Nefise Sargın:  Yeşilli caddesinin yeni hali beni çok memnun etti. Hem görüntü itibariyle hem de alt yapı konusunda pek çok çalışma yapılmış. Oldukça güzel aslında. Yeşilçam’ın duayen isimleri duvarlarda yaşatılıyor. Eğlenceli resimler çizilmiş. Bunların örnek olması lazım. Herkesin sokaktan geçerken mutlu olduğunu görüyorum. Bu halleri oldukça güzel. Bunlar Balıkesir’e yakışan görüntüler. Balıkesir’in tanıtımını önemsiyorsak en küçük mahalleden başlamamız lazım. Yolları, görüntüleri daha da geliştirip görüntüsü güzel sokaklar ortaya çıkarmalıyız.

 

Ayşen İnce: Karesi Belediyesi’nin çalışmaları oldukça güzel. Özellikle Karesi’nin en işlek noktalarında yapılan değişim ve dönüşümler, Balıkesir’in çehresini değiştiriyor. Yeşilli caddesinde yapılan resimlendirme çalışmaları çok güzel. Adile Naşit’ten Kemal Sunal’a kadar pek çok ünlü aktrist ve aktörün portreleri çizildi. Hepsi birbirinden güzel . Ben Yeşilli caddesinin son haline hayran oldum. Oldukça güzel ve eğlenceli duvarlar ortaya çıkmış.

 

Soner Karabay: ‘Çiçek Bahane’ adlı işletmemle 3,5 yıldır Yeşilli Caddesinde hizmet veriyorum. Karesi Belediyesi’nin çalışmaları oldukça güzel oldu. Duvarlar renklendi. Görsellik itibariyle çok güzel bir iş başarılmış oldu. Ama bunun yanı sıra yapılmasını istediğimiz bazı şeyler var ki bunlar biz esnafları rahatlatacak. Mesela biz Milli Kuvvetler gibi şehrin en işlek caddesinin arka sokağıyız. O taraflarda inanılmaz bir insan sirkülasyonu var.  Oradaki işletmeler ve mağazalar bu durumdan memnun. Ama biz arka tarafta kaldığımız için işlerimizin o kadar iyi olduğunu düşünmüyorum.  Oradaki büyük mağazaların arka kapılarını bizim caddeden açmak lazım. Öyle olursa buradaki caddeye de yoğun ilgi olur. Öyle bir çalışma yapılırsa hem yaya trafiği azalmış olur hem de insanlar buraya gelmiş olur.

 

Şükran Erdönmez: Karesi Belediyesi tarafından Yeşilli Caddesi’ne  yapılan çalışmaları beğeniyle karşılıyoruz. Son dönemde inanılmaz güzel çalışmalar yapıldı.  Duvarlar rengarenk boyanarak  anlam kazandırıldı.  Yoğunluk artışı nedeniyle  bize gelen müşteriler de arttı. İşlerimizi olumlu olarak etkiledi. Bir de gençler çok ilgi gösteriyor. Resimlerin yanında fotoğraf çektirmek istiyorlar. Dolayısıyla caddeden de sıklıkla geçiyorlar. Caddemize hareket geldi diyebilirim.

 

Kamil Akyürek& Serap Tetik Acar

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu