TeknolojiGündem

Bayraktar AKINCI C İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında, milli ve özgün teknolojiye sahip olan Taarruzi İnsansız Hava Aracı Bayraktar AKINCI C, başarılı bir ilk uçuş testi gerçekleştirdi.

Bayraktar AKINCI C İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

Bayraktar Akinci C Ilk Ucusunu Gerceklestirdi 1

Test Uçuşu Tamamlandı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde yapılan test uçuşu, büyük bir başarıyla tamamlandı. Bayraktar AKINCI TİHA’nın güçlü üçüncü varyantı olan Bayraktar AKINCI C, 2×850 HP gücündeki motorlarıyla donatıldı ve gökyüzüyle buluştu. Toplamda bin 700 HP güce sahip olan Bayraktar AKINCI C, sınıfının en etkili ve muharip yeteneklere sahip platformlarından biri olacak.

Havada 1 Saat Kaldı

Bugünkü test uçuşunda, Bayraktar AKINCI C, havada 1 saatten fazla süreyle kaldı ve aerodinamik parametreler başarıyla test edildi. Bu başarı, Türk savunma sanayisinin ve Baykar’ın teknoloji alanındaki gücünü bir kez daha ortaya koydu. İlk uçuşunu 6 Aralık 2019’da gerçekleştiren Bayraktar AKINCI TİHA, 29 Ağustos 2021’de envantere girdi. Yakın dönemde, 2×450 HP gücündeki Bayraktar AKINCI A ve 2×750 HP gücündeki Bayraktar AKINCI B modelleri, Türk güvenlik güçlerine ek olarak başta Azerbaycan olmak üzere dost ve müttefik ülkelerin envanterine katıldı.

İhracat Potansiyeli Artıyor

Azerbaycan envanterine giren Bayraktar AKINCI TİHA, 9 Şubat’ta gerçekleştirdiği ilk uçuşu, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın katılımıyla izlendi. Türk savunma ve havacılık sanayisinin önemli bir kilometre taşı olan bu başarı, Türkiye’nin ihracat potansiyelini de artırmıştır.

Haber: İHA

Twitch’e erişim engeli getirildi. Açılacak Mı? Youtube’da mı Geliyor!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu