Gündem

BAYRAMA DOĞRU MEZARLIK TEMİZLİĞİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı sorumluluk sahasındaki mezarlıklarda yapılan ilaçlama faaliyetleri tüm hızıyla sürüyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Dünden bugüne insanoğlu doğar, büyür ve ölür. Dinimize göre kabir ziyaretleri ve kabristanların temizliği önem arz etmektedir.” dedi.Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı tarafından il genelinde 20 ilçede yürütülen mezarlıkların ot temizliği ve herbisitle ilaçlama çalışmaları sürdürülüyor. Bu çalışmalarda 25 adet araç, 110 adet akülü ilaçlama pompası, 50 adet ot biçme makinesi ile aralıksız bir çalışma sergilendiği belirtiliyor. Belediyeden edinilen bilgiye göre çalışmalar Halk Sağlığı tarafından eğitim almış 100 personel tarafından yürütülüyor.

962 MAHALLE’DE MEZARLIK BULUNUYOR

Balıkesir il genelinde bulunan 962 mahallede bulunan 1.123 mezarlığın hepsinin temizliği ve ilaçlaması ekipler tarafından yapılacak. Balıkesir il genelinde ekipler tarafından yapılan çalışma sonucunda 17.466.967 m2’lik alanın mezarlık alanı olduğu belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu