Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

BGYC’ye STK Ziyareti

BGYC, STK Medya Buluşmalarıyla Balıkesir'in Kültürel Çeşitliliğine Işık Tutuyor.

BGYC’ye STK Ziyareti

Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyetine ziyaretler sürüyor. STK Medya buluşmaları devam ediyor. BGYC tarafından organize edilen buluşma programları STK ve etkin medya kullanımı toplantıları ile daha da aktif hale geliyor.

Farklı Kültürlerin Buluşma Merkezi Oldu

Balıkesir Yozgatlılar Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Dernek Başkanı Murat Bulut beraberinde Genel Sekreter Demet Ercan ile BGYC Başkanı Semra Aman Akyürek’i ziyaret etti. Önceki gün BGYC, Bursa ve Bandırmalı STK’ları ağırladı. Balıkesir Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Balıkesir’de ki farklı kültürlerin ve şehirlerin ortak buluşma noktasının da cemiyet binası olduğuna dikkat çekti.

Cemiyet Binası Tanıtıldı Ve Yozgat’ın Çeşitliliği Anlatıldı

Önümüzdeki yeni dönemi çalışmalarını anlatan Başkan Akyürek, sosyal medya ve TV çekimlerinin de binada gerçekleştirildiğini söyledi. Eğitim odası ve kütüphane çalışmasının da sürdüğüne dikkat çekerek Yozgatlılar Derneğinin faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Dernek Başkanı Murat Bulut Yozga ise hemşehrilik bilinci vurgusu yaptı. Ayrıca konuşmasında Yozgat’ın kültürel ve yöresel zenginliklerine yer verdi.

Yozgatı’ın Mis Kokan Çehrilik Lalesi Kolonyası

Yozgata özgü çehrilik lalesi Mayıs ayında çiçek açıyor. Şehir merkezine 8 kilometre uzaklıktaki sınırlı bir bölgede yetiştirilen çehrilik lalesinin unutulmaması için kolonya kokusu ile çehrilik yaşatılıyor. Adını Çehrilik bölgesinde yetiştiği için bu bölgeden alıyor.

Çiğnemeden Yutulan Lezzet Arabaşı

Genel Sekreter Demet Ercan ,Yozgat’a has, soğuk kış gecelerinin vazgeçilmez en önemli yemeğinin, “Arabaşı”olduğunu söyledi. Yozgat uzun kış gecelerinde akşam yemeğinden sonra ve yatmadan önce yapılan sohbetler esnasında ikram edilen bir çeşit ara öğün yemeği ve özelliği çiğnemeden yutulması” dedi.

 

Muhammed Can Akyürek

TİMBİR: Sosyal Medya Platformlarına Sıkı Tedbirler Şart!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu