GündemTürkiye Gündemi

TİMBİR: Sosyal Medya Platformlarına Sıkı Tedbirler Şart!

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, internet medyasının güvenli hale gelmesi için atılan her adımın önemli olduğunu belirterek, son günlerde suç mecrasına dönüşen sosyal medya platformlarına karşı sıkı tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı.

TİMBİR: Sosyal Medya Platformlarına Sıkı Tedbirler Şart!

Timbir Sosyal Medya Platformlarina Siki Tedbirler Sart 1

TİKTOK’un Rolü ve Sorunların Boyutu

Dr. Basa, özellikle TİKTOK’un kamu düzenini ve ahlakını bozan yayınlara müsaade etmesi nedeniyle gençleri ve çocukları istismara açık hale getiren içeriklerin artışına dikkat çekti. Dünya genelinde benzer sorunlara karşı uygulanan yasaklama tedbirlerine atıfta bulunan Basa, Türkiye’de de bu konuda alınacak önlemleri desteklediklerini ifade etti.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu ve Mevzuat Düzenlemeleri

TİMBİR Genel Başkanı, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman’ın öncülüğünde gündeme getirilen düzenlemelerin, “siber vatan” paradigması ve savunma konseptinin bir parçası olarak görüldüğünü belirtti. Mevzuatın bir an önce yasallaşmasını beklediklerini dile getiren Dr. Basa, devletin atacağı adımları dikkatle izlediklerini ve desteklediklerini ifade etti.

Güvenli İnternet Medya Merkezi ile Sivil Toplum Katkısı

TİMBİR Başkanı, Başkan Vekili Av. Cüneyd Altıparmak tarafından koordine edilen Güvenli İnternet Medya Merkezi’nin, dezenformasyon ve hukuka aykırı içeriklere karşı sivil toplum yaklaşımıyla bir çözüm geliştirdiğini açıkladı. Bu yapı içinde yer alacak akademisyenlerin ve medya mensuplarının devletin mücadelesine katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Ailelerin Farkındalığı ve İnternet Okur Yazarlığı

Dr. Basa, güvenli internet medyasının devlet tedbirleri ile tahkim edilmesi kadar önemli olan bir hususun da ailelerin farkındalığı olduğunu vurguladı. Ailelere çocuklarını korumak adına gerekli tedbirleri almaları çağrısında bulunan Basa, internet okur yazarlığının artık ebeveynlerin çocuklarının eğitim, beslenme ve sağlık gibi temel konularına eşit derecede önem verilmesi gereken bir konu olduğunu ifade etti.

Haber Merkezi

TİMBİR Başkan Vekili Rıfat Sait STK’lara Önerilerde Bulundu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu